100%NL Magazine Stichting ALS
Zie ook:
Delen

Opnieuw een recordbedrag voor Tour du ALS: 1,6 miljoen euro!

Er is een geweldig bedrag opgehaald voor Stichting ALS. Met een recordbedrag van 1,6 miljoen euro werd de Tour du ALS afgesloten.

Tour du ALS

Dit jaar vond alweer de 10e editie plaats van Tour du ALS. Een sportief evenement waarmee Stichting ALS Nederland zoveel mogelijk geld probeert op te halen voor onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS en aanverwante ziekten PSMA en PLS.

Recordbedrag!

Gisterochtend, 9 juni 2022, vertrokken ruim 750 hardlopers, wielrenners en wandelaars samen met ALS-patiënten om de Mont Ventoux te beklimmen. De deelnemers zamelden allemaal geld in voor Stichting ALS, en dat leverde dit jaar een recordbedrag van 1,6 miljoen euro op! Wat een prestatie!

ALS is één van de meest ernstige aandoeningen van het zenuwstelsel. Op dit moment overleeft geen enkele patiënt de diagnose ALS. Een medicijn vinden voor ALS moet daarom alle prioriteit krijgen en daar is geld voor nodig. De opbrengst van Tour du ALS gaat voor 75% naar wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS, PSMA en PLS en voor 25% naar de verbetering van de zorg en kwaliteit van leven van huidige ALS-patiënten en hun naasten.

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Stichting ALS

Delen