100%NL Magazine Vakantie pier
Delen

Wat is gezonder: een relaxvakantie of toch een actieve vakantie?

Kan jij moeilijk stilliggen op vakantie en wil je het liefst elke dag iets ondernemen of ben je meer het type die op een ligbedje aan het zwembad ligt? Je zou zeggen dat je meer tot rust komt tijdens een relaxvakantie, maar dat is soms juist niet het geval!

Volgens het CBS kiest ongeveer een kwart van alle Nederlanders voor een actieve vakantie in eigen land en 15% voor een actieve vakantie in het buitenland. De rest gaat dus liever relaxen op vakantie. Veel mensen gaan ervan uit dat je meer tot rust komt tijdens een vakantie waar je vooral relaxed, maar voor sommige mensen werkt het juist averechts.

Wetenschapper Jessica de Bloom zegt dat je een vakantie moet kiezen die het best bij je past. Als je lichamelijk zwaar werk doet, is het belangrijk dat je lichaam tot rust komt. Dan is een relaxvakantie beter. Anderzijds, als je vaak piekert, heb je meer baat aan een actieve vakantie. Dan is er namelijk geen ruimte om te piekeren en heb je afleiding als je bezig bent. “Bij een vakantie gaat het er eigenlijk niet om wat je doet, het is veel belangrijker dat je doet waar je zin in hebt. Kies dus vooral voor een vakantie waarin je zoveel mogelijk autonomie hebt om je daginvulling zelf te bepalen.”Schrijft de wetenschapper.

Bron: Libelle | Beeld: iStock

Delen