Rikkie Kollé openhartig over ervaring aan deelname van Miss Universe
Delen

Rikkie Kollé openhartig over ervaring aan deelname van Miss Universe

Het is de droom van elk klein meisje: om model te worden. Rikkie Kollé is niet alleen dat gelukt, maar ook heeft ze de titel van Miss Netherlands '23 weten te bemachtigen. Daarom mocht ze als Miss Netherlands ons land vertegenwoordigen in El Salvador op de 72e editie van Miss Universe.

Rikke Kollé

Velen zullen haar herkennen van haar deelname aan het programma ‘Hollands Next Top Model’. Rikkie Kollé is één van Nederlands meet veelbelovende modellen en afgelopen weekend heeft ze de vruchten mogen plukken van haar harde werk. Rikkie heeft namelijk Nederland mogen vertegenwoordigen op Miss Universe ’23. Met een plek in de top 30 mag ze ook zeker trots zijn op haar prestaties. Naast haar rollen als model en sinds kort ook actrice, speelt ze als activiste ook een grote rol. Rikkie maakt namelijk deel uit van de transgender-community. Vooral op social media spreekt ze zich dan ook vaak uit voor rechten en vertelt ze haar ervaringen. Wij weten zeker dat ze hiermee veel harten raakt en dit ook nog een lange tijd zal doen.

Miss Universe

Afgelopen weekend vond de jaarlijkse missverkiezing voor Miss Universe plaats. Elk jaar is het weer een groot spektakel, en ook dit jaar trok de missverkiezing wereldwijd veel kijkers. De prestigieuze wedstrijd is gewonnen door Sheynnis Palacios, die Nicaragua vertegenwoordigde. Onze Rikkie behaalde net niet de top 20, maar laat wel uit erg tevreden te zijn en dat ze haar missie heeft behaald. ‘Het was magisch en een eer om op dit podium te mogen staan. Ik ben heel dankbaar voor de support die ik heb gekregen om mijn boodschap internationaal te kunnen verspreiden en de erkenning te kunnen voelen.’, aldus Miss Netherlands.

Niet alleen Rikkie voelt een grote trots; ook de organisatie van Miss Netherlands kan niet op van geluk. ‘Rikkie verdient het om gezien te worden en “gewoon jezelf” te kunnen zijn. Wij zijn als team ontzettend trots op Rikkie en haar vertegenwoordiging als Miss Nederland.’

Documentaire

Voor degene die benieuwd zijn naar de behind the scenes van Rikkie’s reis hebben wij goed nieuws: op 21 december kan je op NPO 3 vanaf 21:25 kijken naar ‘De mooiste vrouw van Nederland’. In de docu kunnen we namelijk zien welke weg Rikkie heeft bewandeld om van Miss Nederland naar Miss Universe te gaan.

 

Delen