100%NL Magazine Stichting Bio
Delen

STEM NU en help Stichting Bio aan een speciale rolstoelfiets voor kinderen

De ANWB steunt maatschappelijke initiatieven per provincie op het gebied van verkeersveiligheid, duurzame mobiliteit en vrije tijd/toegankelijkheid. Ook Stichting Bio is genomineerd door het ANWB Fonds voor een prijs van € 10.000 waarmee ze een rolstoelfiets kunnen aanschaffen. Kinderen in een rolstoel hebben namelijk ook recht op een heerlijk fietstochtje.

Bio Vakantieoord is de enige plek in Nederland waar gezinnen met kinderen die een beperking hebben vakantie kunnen vieren. Op vakantie gaan voor deze gezinnen is zeer complex. Ze zijn immers afhankelijk van de juiste zorg, hulpmiddelen en aangepaste omgeving. Ook kunnen kinderen met een beperking vaak geen gebruik maken van de speeltuin, het zwembad of andere faciliteiten op een normaal vakantiepark zoals kinderen zonder een beperking. Een vakantie op Bio Vakantieoord is enige manier voor deze kinderen om écht vakantie te kunnen vieren.

Bij Bio Vakantieoord kunnen deze gezinnen dus optimaal genieten van hun vakantie voor een betaalbare prijs. Het onderhoud en de aanschaf van de aangepaste faciliteiten en noodzakelijke hulpmiddelen maken een aangepaste vakantie enorm kostbaar. Dankzij giften en donaties kan Stichting Bio deze vakanties tegen een betaalbare prijs aanbieden.

Een van deze hulpmiddelen is een rolstoelfiets waarmee gezinnen met hun zoon of dochter die in een rolstoel zit ook de omgeving van Arnhem kunnen verkennen. De VeloPlus rolstoelfiets is speciaal geschikt voor rolstoelgebruikers die in hun eigen rolstoel blijven zitten tijdens het fietsen.

Graag schaffen ze nog een elektrische rolstoelfiets aan voor deze gezinnen. En jij kunt daarbij helpen! Ga nu naar de website van ANWB en stem op Stichting Bio Kinderrevalidatie! Het duurt maar een paar seconden, maar je maakt er zoveel kinderen heel gelukkig mee. Wij hebben al gestemd! Nu jullie nog. 😉

Dit artikel is geschreven in samenwerking met stichting Bio.

Delen