100%NL Magazine Roos Reedijk kopen zonder kijken
Delen

Met déze woontips van Roos Reedijk van KZK maak jij van je huis een gezellig droompaleis!

Nu we weer steeds meer thuis zijn, komt de zin om er binnen iets gezelligs van te maken. We kijken om ons heen en weten vaak niet goed hoe of waar te beginnen. Interieurstylist Roos Reedijk, die onder meer de styling doet voor Kopen zonder kijken, weet als geen ander hoe je van je huis een gezellig geheel maakt.

De basis

“Kies voor een basiskleur die net anders is dan wit. En als je dat doet, doe het dan goed. Eén muur vind ik net niks en kan zelfs onrustig maken. Ik ben voor een totale aanpak. Alle muren een kleur geven en  om het rustig te houden per ruimte één kleurtoon aanhouden. Als ik behang kies, probeer ik dat ook in dezelfde kleurtoon te houden. Een muur is makkelijk overgeschilderd, dat kun je beter doen dan een nieuwe bank kopen. Kleur geeft direct een ander gevoel. Durf juist kleur te gebruiken, het geeft uitstraling. Het is ook een misvatting dat donkere kleuren klein maken. Het kan juist een heel rijk, luxe en ruimtelijk gevoel geven. Wit is ook maar zo wit, dat kan heel steriel en kaal voelen.”

Ruimte

“Met een groot lekker kleed in je kamer, creëer je een eiland in je huis. Zet je bank niet tegen je muur aan, maar trek ’m ietsjes van de wand en je krijgt gelijk  een ruimtelijk effect in de woonkamer.”

Botanisch

“Die trend zie je heel veel. Dat heeft ook te maken met het duurzame en bewuste leven van mensen. Het binnen naar buiten halen en het buiten naar  binnen. Planten zijn belangrijk, maar zet niet tien stekjes in de vensterbank. Investeer in een mooie  grote plant en houd het op die manier rustig.”

Eigen huis

“Ik heb een vrij kleine woning en ik heb al mijn  muren terra-roze geschilderd. De kasten en kozijnen heb ik ook in die kleur geschilderd, dat geeft een heel rustig gevoel. Het is een ouder huis en ik heb onlangs een kast op maat laten maken. Dat straalt  zoveel rust uit en maakt een totaalplaatje. Daarvoor heb ik gespaard, want het geeft meerwaarde. Ook kleinere dingen kunnen meerwaarde geven. Het hoeft niet per se duur te zijn. Een toffe deurknop kan al  een heel andere uitstraling geven.

Favoriete hangplek

“Ik heb een leefkeuken met een open haard, daarbij staat een bank en poefjes. ’s Ochtends is dat de plek waar de zon binnenkomt en drink ik er heerlijk mijn kopje koffie. In de winter zit ik lekker bij het vuur.”

Cocoonen

“Als ik met mijn kindjes een vrije dag heb, zitten we samen in de roze kamer, waar een televisie in  de kast zit. Dat is onze comfortzone-kamer waar verder niemand komt. Onze heerlijke familieplek!”

Je leest het hele interview met Roos Reedijk in de nieuwe editie van 100%NL Magazine!

Delen