100pmagazine_roxeannehazes
Zie ook:
Delen

Roxeanne Hazes: ‘Ik stond zo lang stil. Dat maakte me onzeker’

Volgende week begint het nieuwste seizoen van Beste Zangers. Roxeanne vertelt openhartig over haar deelname en de onzekere periode van afgelopen tijd.

Beste zangers

Het nieuwste seizoen van ‘Beste Zangers’ begint volgende week weer en Roxeanne Hazes had dit keer de eer om aan het muzikale programma mee te doen. In gesprek met Veronica Superguide vertelt zij dat dit programma haar goed heeft gedaan. Voor de coronacrisis had Roxeanne veel optredens, bracht zij nummers uit en zong zij dagelijks. Tijdens en na deze crisis is dit op een laag pitje komen te liggen en was zij de liefde voor het muziek maken eigenlijk een beetje kwijtgeraakt. ‘Door die coronaperiode wist ik niet meer zo goed waar ik aan toe was; ik stond zo lang stil. Dat maakte me onzeker’, vertelde zij.

Kwetsbaar

Tijdens de opnames van het programma wordt er niet alleen maar gezongen. Er worden ook mooie, diepgaande gesprekken gevoerd en ook die worden uitgezonden op tv. Voor Roxeanne is zoiets uiten niets nieuws. Zij vertelde laatst bijvoorbeeld ook heel open over haar miskraam en over hoeveel haar verloofde in die periode voor haar heeft gedaan. ‘Er zijn heus wel dingen die ik voor mezelf wil houden, maar over het algemeen ben ik heel open, ook op Instagram. Ik spreek me uit over body positivity, over niet goed in je vel zitten en in therapie gaan. Kwetsbaar durven zijn is juist mijn kracht’, laat zij weten.

Nerveus

Niet alleen in de gesprekken, maar ook tijdens het zingen liet Roxeanne zich van haar kwetsbare kant zien. Hoewel dit misschien makkelijk lijkt te gaan op tv, is het bewerken van andermans’ liedjes niet simpel geweest voor haar. ‘De eerste keer dat ik een nummer moest zingen, was ik ongelooflijk nerveus. Je hoopt toch dat het goed uitpakt. Toen ik de beelden terugkeek, zag ik mezelf echt zoeken: hoe ga ik dit geloofwaardig en vol zelfvertrouwen doen? Maar gaandeweg zag ik dat zelfvertrouwen steeds meer komen. Op een gegeven moment had ik zelfs een beetje schijt’.

Bron en Beeld: Veronica Suiperguide

Delen

Meer over Roxeanne Hazes

Roxeanne Hazes deelt verrassend nieuws en fans gaan uit hun dak
Roxeanne Hazes deelt verrassend nieuws en fans gaan uit hun dak
Erik Zwennes deelt een prachtige ode aan Roxeanne: 'Niets meer aan doen, mama'
Erik Zwennes deelt een prachtige ode aan Roxeanne: ‘Niets meer aan doen, mama’
Lees alle artikelen over Roxeanne Hazes