100%NL Magazine Samantha de Jong
Zie ook:
Delen

Samantha de Jong over seksuele uitbuiting: ‘Wens je je ergste vijand niet toe’

Samantha de Jong, ook wel bekend als Barbie, heeft een héle zware periode achter de rug. Op een geheime locatie vertelt zij nu voor het eerst over deze heftige tijd.

Samantha de Jong

Samantha de Jong is een Nederlandse mediapersoonlijkheid die bij de meeste mensen bekend is onder de naam Barbie. Zij werd op jongere leeftijd bekend door haar deelname aan programma’s als Oh Oh Cherso en Oh Oh Tirol.

Jarenlang is Samantha getrouwd geweest met Michael van der Plas en samen zijn zij te zien geweest in veel programma’s. Met Michael kreeg Samantha twee kinderen: Angelina en Milano. Jaren geleden besloten Samantha en Michael te gaan scheiden.

Mensenhandel en uitbuiting

De afgelopen jaren ging het niet goed met Samantha. Begin dit jaar werd bekend dat zij slachtoffer is geworden van mensenhandel en seksuele uitbuiting. Voor de camera van PowNed doet zij nu haar heftige verhaal. Dit doet zij vanaf een geheime locatie. ‘Zoals iedereen weet heb ik veel meegemaakt. Ik heb gedwongen in de prostitutie gezeten, sinds kort ben ik daar uit.’ Samantha deed jaren geleden mee aan Oh Oh Cherso voor bekendheid en geld. ‘Maar je ziet wat er van gekomen is: ellende. Ik ben inmiddels mijn kinderen kwijtgeraakt, Michael kwijtgeraakt, zelfmoordpogingen tijdens zware depressies..’

Geen leven

Samantha legt uit dat zij verkeerde mensen vertrouwde en dat iedereen iets van haar moest. ‘Ik had echt geen leven meer.’ Na de breuk met Michael ging het volledig mis met Samantha. Zij belandde in de prostitutie en raakte ‘zwaar aan de drugs’, om haar pijn de verbergen. Dankzij de steun van al haar dierbaren, waaronder haar manager, wist ze zo’n acht weken geleden uit de prostitutie te ontsnappen.

Momenteel woont Samantha niet meer in Den Haag, maar zij bevindt zich op een geheime locatie. Als de locatie bekend zou worden ‘zouden ze haar komen halen’, zegt zij verdrietig. ‘Die pooiers hebben mij dingen laten doen die je je ergste vijand nog niet toewenst. Mijn haar afgeschoren, vastgebonden en met vier man verkracht.’ Samantha heeft hier nog veel nachtmerries van, ondanks dat sommige van hen ‘achter slot en grendel zitten’.

Samantha heeft geen spijt van het feit dat zij bekend is geworden, maar ze had wel wat meer begeleiding willen hebben. ‘Want misschien had ik dan mijn kinderen nog bij me gehad en was ik niet in de prostitutie beland’. Wat een onwijs heftig en verdrietig verhaal is dit. Wij hopen dat het snel beter gaat met Samantha.

Bron en Beeld: PowNed

Delen