Bioscooptip: De Beentjes van Sint Hildegard
Delen

Bioscooptip: De Beentjes van Sint Hildegard

Maandagavond vond in het prachtige Tuschinski de première plaats van de bioscoopfilm: De Beentjes Van Sint-Hildegard. De Amsterdamse rode loper liep vol met Twentenaren, maar ook bekend Nederland uit andere windstreken zijn naar onze hoofdstad afgereisd om deze film met niemand minder dan Herman Finkers en Johanna ter Steege in de hoofdrol zelf te aanschouwen.

De beentjes van Sint-Hildegard is een komisch drama over de verstikkende gevolgen van de liefde. Over hoe je met elkaar, ook los van elkaar kunt functioneren. Herman Finkers schreef het scenario (in het Twents!) van de door Johan Nijenhuis geregisseerde film en dat levert naast een mooi beeld bijzonder droogkomische dialogen op!

100%NL Magazine sprak met Herman Finkers over zijn filmdebuut: “Omdat ik het scenario heb geschreven, zit er natuurlijk Herman Finkers humor in, maar anders dan in theatershows. Het is subtieler, kleiner, het zit in de gebaartjes, dialoogjes. Het is meer uit de werkelijkheid geplukt. Het is een subtiele film over een echtpaar van midden 50 begin 60. De kinderen zijn de deur uit, ze hebben nog een paar jaar te gaan en dan is de carrière afgelopen en zitten ze met zijn tweeën. Klaar voor de oude dag, hoe gaat dat eruit zien? Hoeveel ruimte geef je elkaar? Jan zegt: ‘Als je in de haard twee haardblokken strak op elkaar leg, gaan ze allebei uit. Maar als ze los op elkaar liggen, branden ze als een tierelier’. Gedda (gespeeld door Johanna ter Steege, red.) wil juist alles samen doen. Het is iets om na afloop over na te praten, maar wel luchtig en met een lach.”

Een super leuke en grappige film, met een mooie boodschap. Zeker de moeite waard om te gaan zien!

Beeld: YouTube

Delen