100%NL Magazine Speelgoed

Maak kennis met dé Nationale speelgoedverkiezing in Nederland!

Ieder jaar worden de speelgoedverkiezingen georganiseerd om het beste speelgoed op een rijtje te krijgen. Zowel Speelgoed van het Jaar en Het Béste Speelgoed van Nederland zijn ieder jaar druk in de weer met het veiligste, leukste en meest verantwoorde speelgoed uit te kiezen! Daar komt dit jaar verandering in.

Dé nationale speelgoedverkiezing van Nederland

Niet langer zijn er twee speelgoedverkiezingen ieder jaar. Speelgoed van het Jaar, dat al ruim 50 jaar een begrip is, en Het Béste Speelgoed van Nederland zullen zich aan elkaar binden. Hier komt één betrouwbaar keurmerk uit vandaan: Verkiezing Speelgoed van het Jaar. Voor de consumenten een stuk makkelijker en nóg betrouwbaarder!

Scholen

Door de verbinding tussen de twee platformen worden ook scholen meegenomen bij de verkiezing. Het Béste Speelgoed was al actief op dit gebied en heeft een unieke ervaring met scholen, waar de kinderen zelf het speelgoed beoordelen. Zo wordt niet alleen duidelijk wat het beste uit onderzoek en stemming vakjury komt, maar ook wat de scholieren zelf vinden. Hiermee wordt het keurmerk nog specifieker en sterker.

Krachten bundelen

Hans Hummelink (organisator van het Béste Speelgoed) en Emile Kalis (organisator van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar) zijn heel blij met deze samenwerking. Hans: ‘Uiteindelijk is 1 speelgoedverkiezing een sterk instrument. De naam Speelgoed van het Jaar bestaat al bijna 50 jaar. Wij zijn blij dat wij met ons initiatief de deur naar scholen hebben geopend en dat die werkwijze wordt voorgezet. De stemmen van de vakjury, de publieksprijzen en de mening van kinderen worden zo optimaal gebundeld.’ Emile laat weten: ‘Het Béste Speelgoed van Nederland heeft een unieke expertise binnen scholen, waarbij scholieren actief het speelgoed beoordelen. Kinderen op deze wijze te laten participeren is sterk en draagt bij aan het keurmerk. Wij zijn dan ook erg blij hierop voort te kunnen borduren en te combineren met onze werkwijze.’

Samen spelen

Emile Kalis, organisator van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar, is momenteel bezig met het ontwikkelen van een jaarplan. ”Samen spelen”, zoals het plan heet, zal er voor zorgen dat speelgoed niet alleen tijdens de Verkiezing in de aandacht staat, maar ook door het jaar heen. Zo zijn bijvoorbeeld een lesprogramma en buitenspeelweekend een voorbeeld van opties. Speelgoed moet niet alleen leuk zijn, maar ook veilig, duurzaam, en creatief!