Blijf vooral binnen: eerste storm van 2021 is in aantocht!
Delen

Blijf vooral binnen: eerste storm van 2021 is in aantocht!

Terwijl heel Nederland hoopte op heerlijk lenteweer, lijkt het erop dat we deze week te maken krijgen met de eerste storm van dit jaar. En daar komen lage temperaturen, veel regen en wind bij kijken!

De maanden januari en februari waren overwegend rustig wat betreft stormen. In januari heeft het wel veel geregend, maar tot een storm is het nooit gekomen. In februari hebben we ons juist vermaakt met ijs en sneeuw en eindigden we de maand met heerlijk lenteweer. Helaas was dit lentezonnetje van korte duur en krijgen we deze week zelfs te maken met een heuse storm.

Vooral in de kustgebieden is de kans op een storm enorm groot en ook in de rest van Nederland zal het heel hard gaan waaien. Er kunnen zelfs windstoten worden gemeten van 115 kilometer per uur. Vanaf woensdag zal de wind gaan aantrekken tot windkracht 6 à 7. Ook zal het gaan regenen.

Ook in het weekend zal het stormachtige weer aanhouden en krijgen we te maken met veel regen. Wanneer het lenteweer ons eindelijk zal verblijden met een bezoek is nog niet helemaal zeker, maar wat ons betreft is dat volgende week al!

Bron: Weeronline | Beeld: iStock

Delen