Zou het dan echt? Kabinet wil per 21 april terrassen open en geen avondklok meer
Delen

Zou het dan echt? Kabinet wil per 21 april terrassen open en geen avondklok meer

Het Kabinet kwam zojuist met hoopvol nieuws. Ze willen per 21 april namelijk de terrassen openen en de avondklok opheffen. Dit hebben Haagse bronnen zojuist bevestigd.

Sprankje hoop

Het kabinet geeft ons een sprankje hoop, maar kan het natuurlijk nooit met zekerheid garanderen. Dat hebben we wel gezien de afgelopen maanden. Het moet ook nog voorgelegd worden aan het team van OMT. Ook is het afhankelijk van de besmettingscijfers de aankomende weken. Maar het plan is er!

Stappen zetten

Minister Ferd Grapperhaus sprak dinsdag met de burgemeesters van het Veiligheidsberaad en zei dat ze per 20 april stappen kunnen zetten. Ook willen ze dat studenten in het hoger onderwijs weer fysiek naar college kunnen. Mits ze vooraf negatief getest worden. Ook willen ze graag meer versoepelingen voor winkels.

Meer duidelijkheid

Volgende week dinsdag zal er meer duidelijk worden. Dan geven Mark Rutte en Hugo de Jonge weer een persconferentie. Dan horen we meer over hoe we de samenleving weer kunnen heropenen en wat er met de meivakantie mogelijk is. Ook hopen ze dat er weinig tot geen beperkingen meer gelden tijdens de zomervakantie.

Delen