100%NL Magazine Tour du ALS
Zie ook:
Delen

Tour du ALS haalt recordopbrengst op van ruim 2 miljoen euro!

Deze week vond de 12e editie van de Tour du ALS plaats in Frankrijk. Ruim 820 deelnemers brachten het prachtige bedrag van ruim 2 miljoen euro bij elkaar.

Tour du ALS

Tijdens de Tour du ALS beklommen de 820 deelnemers de Tour de Mont Ventoux. Nog nooit hebben zoveel mensen tegelijk de Mont Ventoux beklommen! Met deze tour werd geld opgehaald voor de ziekte ALS.

Aan deze tour deden niet alleen wielrenners, hardlopers en wandelaars mee, maar ook ALS-patiënten. Eén van de ALS-ambassadeurs, Thomas Acda zegt hierover: “Tour du ALS is een evenement van grote emoties. Er wordt gestreden, gelachen en gehuild. Je beklimt samen met mensen die getroffen zijn door de genadeloze ziekte ALS de Mont Ventoux. Je hoort hun verhalen, hun dromen en ontmoet hun geliefden. Het verdriet en de onmacht zijn hartverscheurend, maar tegelijkertijd zie je enorm krachtige mensen die alles op alles te zetten om een oplossing te vinden, een sprankje hoop op leven. Opgeven doen we niet, want we weten dat we een oplossing voor ALS gaan vinden.”

Recordopbrengst

Er is deze week opnieuw een recordopbrengst behaald tijdens de Tour du ALS. De directeur van stichting ALS, Limore Noach deelt: ‘Ik ben ontzettend dankbaar en trots op deze enorme prestatie van de vele honderden deelnemers van Tour du ALS. Ze hebben de Mont Ventoux bedwongen en hun diepgevoelde onmacht omgezet in daadkracht. Met een fantastisch resultaat: ruim 2 miljoen euro voor de strijd tegen ALS. Dit bedrag zal een wezenlijke bijdrage leveren aan het onderzoek naar het vinden van een oplossing.’

De Tour du ALS is een vast evenement op de agenda van stichting ALS Nederland en deze vindt volgend jaar weer plaats. De 12e editie van deze tour leverde maar liefst €2.073.263 op. Dit is overigens een voorlopige opbrengst. Tot eind juni kan nog gedoneerd worden via deze link.

Wat een gewéldig bedrag is er dit jaar opgehaald en wat een bijzonder initiatief!

 

Bron: Persbericht Stichting ALS Nederland en Beeld:

Delen