Slecht nieuws vakantiegangers! Vakantie wordt volgend jaar nóg duurder
Delen

Slecht nieuws vakantiegangers! Vakantie wordt volgend jaar nóg duurder

Daar worden we niet blij van zeg! Dit jaar stegen de prijzen van hotels, restaurants, campings en cafés al enorm en volgend jaar zullen de prijzen nóg hoger zijn.

Economen van de ABN Amro voorspellen dat je vakantie volgend jaar waarschijnlijk meer geld gaat kosten. Dit heeft vooral te maken met een nieuwe wet die vanaf januari 2020 ingaat. De Wet arbeidsmarkt in balans heeft als doel om bedrijven te stimuleren mensen niet flexibel in te huren. In plaats daarvan dienen ze deze mensen in vaste dienst te nemen.

Veel horecabedrijven zullen hier vooral last van hebben, aangezien mensen in de horeca flexibele contracten hebben. Personeelskosten zullen dus waarschijnlijk stijgen van 30% naar 32%. Volgens Robèr Willemsen, voorzitter van de branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland, zullen veel horecaondernemingen deze hogere kosten niet kunnen veroorloven om voor eigen rekening te nemen. Deze kosten zullen waarschijnlijk worden doorberekend, waardoor jij meer moet betalen voor je diner in een restaurant of een heerlijk wijntje of biertje op een terras.

Bron: NOS | Beeld: iStock

Delen