Dorien kon nooit op vakantie met haar gezin tot ze Bio Vakantieoord ontdekte ‘Het is een groot goed’
Delen

Dorien kon nooit op vakantie met haar gezin tot ze Bio Vakantieoord ontdekte ‘Het is een groot goed’

Afgelopen zomer verbleef Dorien met haar gezin twee weken in het Bio Vakantieoord. Een unieke plek die haar in staat stelt om samen met haar man en drie kinderen op vakantie te gaan. Haar oudste zoon Simeon is 12, dochter Ruchamah is 8 en de jongste dochter Elianah is 5. Simeon en Elianah zijn beiden gehandicapt.

“Wij hebben hier zoveel kunnen doen en gedaan. Er zijn zoveel mogelijkheden voor al onze kinderen op Bio Vakantieoord. Zwemmen is favoriet. Dat vinden ze allemaal heel leuk. Maar ook bij de muziekruimte, flipperkasten, ballenbak, bioscoop en manege, zijn ze vaak lekker aan het spelen. Er is een speciale wagen met paarden waar je met een rolstoel op kunt. Dat doen we sowieso altijd een keer als we daar zijn. Onze meiden vinden het vooral leuk om zelf paard te rijden. Onze zoon kan niet zitten, dus voor hem is paardrijden lastig. Maar voor onze meiden is het geweldig.

Het zwemmen is favoriet omdat we dat met zijn allen als gezin samen kunnen doen. Je kan nergens anders in Nederland samen zwemmen. Je hebt zoveel dingen nodig om in het water te komen, zoals een tillift. Maar ook in de kleedruimte is het lastig. Simeon moet namelijk liggend aan- en uitgekleed worden.

‘We zijn heel blij dat we deze fijne plek gevonden hebben’

Wij gaan nooit ergens anders heen op vakantie. Er is geen enkel ander park zoals Bio Vakantieoord. Het is heel uniek. Je hebt er aangepaste huisjes, zodat de kinderen net zo goed verzorgd kunnen worden als thuis. Er zijn aangepaste activiteiten en er is een animatieteam op het park. Daar kunnen gehandicapte en niet-gehandicapte kinderen samen spelen en dat is voor het hele gezin heel fijn. Er zijn rolstoelfietsen te huur waarmee je kind met rolstoel en al voorop de fiets kan. Er is een tandem voor kinderen die niet zelfstandig kunnen fietsen, maar wel samen met een ouder. Er zijn heel veel skelters waar de kinderen lekker op kunnen racen en een schommel waar je met een rolstoel in kan. Er is geen andere plek in Nederland die zo geschikt is voor families met gehandicapte kinderen. Zeker naarmate de kinderen ouder worden en je nog meer hulpmiddelen nodig hebt. We zijn heel blij dat we deze fijne plek gevonden hebben.

Samen op vakantie kunnen gaan is een ontzettend groot goed. Iedereen wil natuurlijk graag met z’n hele gezin op vakantie. Door het jaar heen is iedereen overal. Maar tijdens die twee weken hoeft niemand met een taxibusje mee of naar school. Als we bij Bio Vakantieoord zijn, hebben we meer tijd om onze kinderen van extra aandacht te voorzien. Dat is heel fijn.”

Help gezinnen zoals die van Dorien!

Bio weet hoe graag ook gezinnen met een gehandicapt kind op vakantie willen. En hoe nodig dit is. Tijdens een verblijf bij Bio is de handicap van hun kind eens even niet leidend in hun leven. Sámen kunnen zij, dankzij alle aanpassingen in het park, de faciliteiten op maat en de aanwezige hulpmiddelen in en rond de vakantiewoningen, hun droomvakantie beleven in een natuurlijke omgeving.

Bio Vakantieoord brengt slechts een klein deel van de werkelijke kostprijs in rekening bij de gasten. Daarnaast zijn we afhankelijk van giften en donaties. Om de vakantie voor deze gezinnen betaalbaar te houden, is jouw hulp hard nodig. Steun ze daarom met een donatie. Het duurt maar een paar seconden, maar je maakt er zoveel kinderen heel gelukkig mee!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met stichting Bio.

Delen