Binnenkort op vliegvakantie? Houd hier dan rekening mee!
Delen

Binnenkort op vliegvakantie? Houd hier dan rekening mee!

De grenzen zijn weer open en veel mensen hebben een vliegvakantie geboekt naar een zonnige bestemming. Toch moet je rekening houden met het feit dat nog niet alles hetzelfde is als voorheen. Er zijn veel maatregelen waar je namelijk rekening mee moet houden als je gaat vliegen!

Formulier

Op het vliegveld loop je niet meer langs elkaar en is er een eenrichtingsweg gecreëerd. Ook dien je een formulier in te vullen waarop staat wat de status is van je gezondheid. Deze moet je goed bij je houden, want op de plaats van bestemming kunnen ze hier nog naar vragen.

Inchecken doe je thuis

Om mensen zo min mogelijk met elkaar in contact te laten komen, willen ze dat je thuis al incheckt. Ook is het nu mogelijk om kosteloos je handbagage in te laten checken, zodat ook aan boord van het vliegtuig de contactmomenten zo veel mogelijk worden beperkt.

Mondkapjes

Mondkapjes zijn zowel op de luchthaven als in het vliegtuig verplicht. Alleen tijdens het eten en drinken is het toegestaan om je mondkapje af te doen. Zorg er dan ook voor dat je veel mondkapjes meeneemt op reis. Ook in het land van bestemming is het namelijk goed mogelijk dat je een mondkapje moet dragen.

1,5 meter

Ook de 1,5 meter regel is, net zoals in de rest van Nederland, van toepassing. Het is natuurlijk niet mogelijk om in het vliegtuig 1,5 meter afstand te houden, maar daarvoor draag je dus het mondkapje.

Bron: AD | Beeld: iStock

Delen