100%NL Magazine Rob de Nijs
Zie ook:
Delen

Vrouw Rob de Nijs: ‘Het is heel pijnlijk en verdrietig’

Jet de Nijs, de vrouw van Rob de Nijs, is openhartig over de gezondheid van haar man.

Rob de Nijs

Rob de Nijs brak door op 19-jarige leeftijd toen hij met zijn band Rob de Nijs en de Lords een talentenjacht wist te winnen. Vanaf dat moment is de zangcarrière van Rob in een versnelling gekomen. De tijd vloog voorbij, Rob scoorde hits na hits en zo waren we ruim 60 jaar verder. Nu, op 79-jarige leeftijd, hangt Rob de Nijs zijn microfoon aan de wilgen.

Ziekte

Dat alles heeft te maken met de ziekte van Rob: Parkinson. Een heftige diagnose, niet alleen voor Rob, maar ook voor zijn gezin. De ziekte blijft zich vorderen en dus heeft Rob moeten besluiten te stoppen met zijn carrière. Gisteren werd op NPO1 het afscheidsconcert van Rob de Nijs uitgezonden, een uitzending die zorgde voor veel emoties.

Niet alleen voor zijn fans een emotionele avond, maar ook verschillende BN’ers reageren naar aanleiding van de uitzending. Zo laat Frans Bauer weten: ‘Wat een geweldig concert!! Een emotionele rollercoaster wat een grootheid!! Bedankt Omroep Max en Bedankt Rob de Nijs!’. Jan Slagter schrijft op zijn beurt: ‘Ontzettend trots dat we het laatste concert van Rob de Nijs mogen registreren en uitzenden. Deze grote Nederlandse zanger verdient alle lof en eer!’.

Vrouw

In 2008 trouwde Rob met Henriëtte, of zoals Rob haar liefkozend noemt: Jet. Samen met hun zoon Julius woont het gezin in een prachtige, vrijstaande woning in Bennekom.

In VROUW Magazine is Jet heel openhartig over de ziekte van haar zo geliefde man. Zo was de diagnose Parkinson niet een grote verrassing voor de twee. ‘Als ik nu terugkijk, denk ik dat Rob het al vijftien of twintig jaar heeft. Zijn handen begonnen te trillen, maar lang dachten we dat het een onschuldige tremor was. Die werd erger en daarbij kreeg hij andere klachten: hij kon minder goed ruiken, was ’s nachts onrustig…’ Ook schrijft ze over het moment dat Rob van het podium viel. ‘Een paar maanden later kwam het beruchte fragment online van Rob die bij een optreden van het podium viel. Omdat daarop veel reacties kwamen dat hij dronken zou zijn geweest, voelden we ons gedwongen om zijn ziekte wereldkundig te maken.’

De ziekte van Rob blijft zich verder vorderen en de gezondheid van Rob gaat steeds meer achteruit. ‘Ik kijk niet zo ver, dat vind ik moeilijk. Rob zegt zelf de honderd te willen aantikken, maar realistisch is dat niet. Hij is inmiddels echt een zieke man. De liefde die we nu samen hebben, is: verstrengeld zijn. Naast elkaar liggen in plaats van seks hebben. En misschien ook een stuk rouw. Daar zitten we nu in. We weten waar deze ziekte toe leidt.’

Beeld: ANP Foto, Bron: Telegraaf/VROUW

Delen

Meer over Rob de Nijs

Onverwachts en schokkend nieuws voor Rob de Nijs
Onverwachts en schokkend nieuws voor Rob de Nijs
Geweldig nieuws voor fans van Rob de Nijs
Geweldig nieuws voor fans van Rob de Nijs
Lees alle artikelen over Rob de Nijs