Weersverwachting: Mooi weer in mei en dat maakt ons blij!
Delen

Weersverwachting: Mooi weer in mei en dat maakt ons blij!

De koudste april in 35 jaar is vandaag achter de rug. De maand mei is aangebroken met nieuwe kansen en een nieuwe weersverwachting. We hopen natuurlijk dat de temperatuur flink omhoog gaat en de zon aanhoudt. Haal die korte broek maar vast uit de kast, want we gaan de goede kant op! Lees hier de weersverwachting van mei.

April doet wat hij wil

Afgelopen april was van alles wat, veel zonneschijn, maar weinig zonder jas buiten zijn. Met een gemiddelde temperatuur van 6,7 graden was het ruim 3 graden kouder dan normaal in de maand april. Ook de laatste week van april was niet bepaald aangenaam, lage temperaturen en veel regen. De weerspreuk luid: “April veel regen, brengt grote zegen”. Dus kom maar op met die hoge temperaturen! Wat zal de weersverwachting van mei toch voor ons in petto hebben?

Weersverwachting van mei

Mei daarentegen zal een interessante maand worden. De verwachting is de er niet veel hoeft te gebeuren om de temperatuur te laten stijgen. Hoe koud het ook is, een zuidelijke wind kan alsnog voor zomerse temperaturen zorgen. Die zwoele zomeravonden zijn dus dichterbij dan we denken. Om de gemiddelde temperatuur van de lente omhoog te krijgen moet de maand mei nog wel een flinke inhaalslag maken, maar dit kan niet worden uitgesloten!

Bloeimaand

De dagen worden langer en de natuur kleurt groen, reden voor hoge temperaturen zou je zeggen. Mei wordt een bloeimaand! Er zullen dagen zijn dat de temperatuur tussen de 20 en 25 graden ligt, wij kunnen in ieder geval niet meer wachten! De kans op buien neemt wel iets toe in mei, en dit is goed voor de bloei van de bloemen en planten, een échte bloeimaand!

Beeld: iStock, Bron: weer.nl, WeerOnline

Delen