Wendy van Dijk en Erland
Zie ook:
Delen

Wendy van Dijk legt werk tijdelijk neer vanwege zeldzame ziekte dochter

Vlak voor de kerstdagen kreeg Wendy het slechte nieuws over haar dochter te horen. Nu vertelt zij wat er precies aan de hand is.

Wendy van Dijk

Wendy van Dijk kennen we allemaal als Nederlandse actrice en presentatrice. Velen zullen Wendy kennen van talentenjachten als The voice of Holland en X Factor. Ook is Wendy jaren te zien geweest in de serie Moordvrouw. De grappigste acteerklus die Wendy op haar naam heeft staan, is het Chinese typetje Ushi, waarbij zij mensen interviewde en tegelijkertijd in de maling nam.

Uit een eerdere relatie met Xander de Buisonjé kreeg Wendy een zoon, Sem van Dijk. Later kreeg zij samen met Erland Galjaar een dochtertje, Lizzy.

Zeldzame ziekte

Net voordat de feestdagen begonnen, kreeg het gezin van Wendy droevig nieuws te horen, want Lizzy blijkt een zeldzame ziekte in haar bloed te hebben. Aan Shownieuws vertelt Wendy erover. ‘Haar lichaam maakt op dit moment zélf geen nieuwe bloedcellen meer aan. Daar zijn we natuurlijk enorm van geschrokken maar we stellen ons positief op, Lizzy voorop, en zijn op dit moment samen met de artsen op zoek naar een passende oplossing. Ons gezin leeft als het ware weer even in coronatijd. We mogen niet teveel mensen zien.’

Wendy heeft haar werk dan ook moeten neerleggen. ‘In overleg met het zenderteam en John de Mol, die mij alle ruimte geven, heb ik daarom onder andere de opnames van Wie van de 3 die gepland stonden moeten uitstellen. Naast het feit dat mijn hoofd er nu natuurlijk niet naar staat kom ik op opnamedagen met zoveel mensen in aanraking, dat kan nu simpelweg even niet’, vertelt zij.

Vertrouwen

Lizzy is momenteel onder behandeling in het LUMC in Leiden en iedereen hoopt natuurlijk dat het snel beter met haar gaat. Wanneer Wendy weer aan het werk gaat, is dan ook niet duidelijk. ‘Alle ogen zijn nu even gericht op het herstel van onze lieve schat. Dat is nu het allerbelangrijkste. We hebben er alle vertrouwen in dat het goed komt.’ Wij wensen het gezin heel veel kracht.

Bron en Beeld: Shownieuws.

Delen

Meer over Wendy van Dijk

Zo gaat het nu met de zieke dochter van Wendy van Dijk en Erland Galjaard
Zo gaat het nu met de zieke dochter van Wendy van Dijk en Erland Galjaard
Opgeluchte Wendy van Dijk over zieke dochter: 'Het grote gevaar is geweken'
Opgeluchte Wendy van Dijk over zieke dochter: ‘Het grote gevaar is geweken’
Lees alle artikelen over Wendy van Dijk