21 juni Wereld ALS Dag: sta stil bij deze vreselijke ziekte
Zie ook:
Delen

21 juni Wereld ALS Dag: sta stil bij deze vreselijke ziekte

Vandaag, 21 juni 2022, is het Wereld ALS Dag. Om meer aandacht te vragen voor de dodelijke ziekte ALS wordt vandaag om 11:00 uur een speciale online uitzending 'Tijd voor ALS' uitgezonden.

Tijd voor ALS

Ondanks dat de meeste mensen van het bestaan van de ziekte ALS weten, is er nog veel onbekend over leven met de diagnose ALS. En daar moet verandering in komen.

De uitzending ‘Tijd voor ALS’ gaat uitgebreid in op de verschillende fases die ALS-, PSMA- en PLS-patiënten en hun naasten doorlopen en waar zij zoal mee te maken kunnen krijgen. “Het ziekteverloop is voor iedereen anders en dat geeft veel onzekerheid”, zegt Frederique Kram, manager Marketing & Communicatie Stichting ALS Nederland. “We hopen met dit programma een centraal platform te bieden waar iedereen die met deze afschuwelijke ziekten te maken krijgt zich zo gesteund en geholpen voelt als mogelijk is.”

Kijk online!

De online uitzending ‘Tijd voor ALS’ is vanaf 11:00 uur live te bekijken. Tijdens deze uitzending is er de mogelijkheid om vragen te stellen in een chat. Ben jij niet in de gelegenheid om op dat tijdstip te kijken? Geen probleem! De uitzending Tijd voor ALS is terug te zien. Ga naar de online uitzending Tijd voor ALS.

Ziekte ALS

Voor de dodelijke zenuw/spierziekte ALS is dringend een oplossing nodig. Na de eerste symptomen leven patiënten met ALS (amyotrofische laterale sclerose) gemiddeld nog drie tot vijf jaar. Stichting ALS Nederland financiert wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS. Met jouw financiële steun komt de oplossing voor ALS dichterbij. Geen tijd te verliezen.

Wil jij doneren en zo bijdragen aan onderzoek naar ALS? Doneer dan hier!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Stichting ALS

Delen