AHA! Hierom snappen alle WIDM-deelnemers altijd gelijk de opdracht
Delen

AHA! Hierom snappen alle WIDM-deelnemers altijd gelijk de opdracht

Hebben jullie afgelopen zaterdag nog ‘ Wie is de Mol?’ gekeken? Jaike moest afgelopen zaterdag China verlaten en dat betekent dat er nog zeven deelnemers over zijn in de race om te ontrafelen wie nu eigenlijk de mol is. Wat ons en veel kijkers opviel, is dat de deelnemers de opdrachten, hoe moeilijk die ook zijn, vaak meteen begrijpen. En dat terwijl wij als kijkers vaak nog even moeten nadenken!

Ben jij ook zo benieuwd waarom de deelnemers alles zo snel begrijpen? Het antwoord is simpeler dan je denkt. Nadat Rik van de Westelaken de opracht namelijk uitlegt, krijgen ze vervolgens nóg een uitleg als de camera niet meer draait. Bovendien mogen ze ook nog vragen stellen. En dat kunnen er wel honderd zijn!

Rik van de Westelaken vertelt in een podcast het volgende: “Als ik de uitleg heb gedaan, dan stoppen we even en gaat Rick McCoulloughm (de regisseur) een toelichting geven en kunnen de kandidaten ook vragen stellen. En dan worden ze bijvoorbeeld naar de plek gebracht waar het station is en zien ze met eigen ogen: wacht even, dit is wat we moeten oplossen. En dan wordt het ineens wél concreet. Want je ziet meteen dat ze aan de slag gaan en snappen waar ze mee bezig zijn.”

Dat verklaart een hoop! Heb jij al een idee wie de Mol dit jaar is? Zaterdag is er weer een nieuwe aflevering! Spannend…

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Avrotros

Delen