100%NL Magazine winkels weer open
Delen

De winkels gaan weer open morgen! Dit zijn de strikte regels waar je je aan moet houden

Vanaf 3 maart mogen we weer winkelen bij niet-essentiële winkels. Daar worden we heel blij van! Ook de winkeliers pakken deze versoepelingen met beide handen aan. Maar juich nog niet te vroeg, want we gaan nog niet helemaal terug naar de oude situatie. Er zitten namelijk nog een paar strikte voorwaarden aan verbonden.

Niet-essentiële winkels zijn onder andere kledingwinkels, tuincentra en meubelboulevards. Het is niet de bedoeling dat de winkels weer volstromen met mensen, daarom heeft de overheid een aantal strikte regels opgesteld:

  • Per verdieping mogen er maximaal twee mensen tegelijk winkelen
  • Shoppen met meer dan één persoon is verboden
  • Je moet minimaal 4 uur van tevoren een afspraak maken online of telefonisch.
  • Je krijgt minimaal 10 minuten de tijd om te winkelen. Er is geen maximumtijd opgelegd.
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht
  • Je moet 1,5 meter afstand houden tijdens het winkelen.

Het is dus mogelijk om 6 personen per uur te laten winkelen voor een winkel die beschikt over één verdieping. Stel een winkel is 8 uur per dag open, dan zijn dat 48 mensen per dag. Dat is nog te overzien, maar ideaal is het niet. Veel mensen zijn namelijk niet klaar met winkelen binnen 10 minuten en hebben toch iets langer de tijd nodig.

Daarom hebben veel winkels ook besloten om nog niet open te gaan. De Ikea en de Bijenkorf houden bijvoorbeeld de deuren nog even gesloten. Hema, Action en C&A zijn er nog niet helemaal over uit. We gaan het 3 maart allemaal zien!

Delen