WOW: Refujeans zamelt jeans in voor vluchtelingen!

WOW: Refujeans zamelt jeans in voor vluchtelingen!

Op maandag 20 juni is het Wereldvluchtelingen dag. Hét moment voor Jeans Centre en Leger des Heils om de handen opnieuw ineen te slaan om vluchtelingen en anderen in nood een hart onder de riem te steken.

Inzamelbox

De 90 fysieke Jeans Centre winkels door het hele land hebben tot eind augustus een inzamelbox waar klanten hun oude jeans kunnen doneren. Als tegenprestatie ontvangen degenen die hun oude jeans inleveren een kortingsvoucher voor de aankoop van een volgende jeans. Een hartverwarmend recycle-initiatief.

Refujeans

Waar veel kledingstukken vaak een korte periode meegaan, zijn jeans tijdloos én duurzaam. Het is dan ook niet gek dat Leger des Heils weinig kledingzakken ontvangt die zijn voorzien van denim items. Om vluchtelingen en andere mensen in nood te helpen aan een onmisbare jeans, zamelt Jeans Centre al jarenlang spijkerbroeken in met hun project Refujeans. Ook dit jaar werkt het denimmerk nauw samen met Leger des Heils. Zo willen ze zo veel mogelijk tijdloze én duurzame spijkerbroeken in te zamelen. Iedereen kan hun (oude) jeans inleveren in de zogenoemde REBOX. Dat kan bij één van de 100 Jeans Centre stores in Nederland. Het Leger des Heils zorgt dat de jeans terechtkomen bij vluchtelingen die in Nederland gehuisvest zijn. De verzamelingsactie loopt vanaf maandag 20 juni tot eind september.

Denimmerken met een hart

GARCIA en Jeans Centre zijn onderdeel van moederbedrijf JOG Group. Jeans Centre is 45 jaar geleden opgericht en inmiddels uitgegroeid tot een begrip in de Nederlandse winkelstraten. De jeansmerken delen een passie voor vakmanschap, een ‘extra mile’ service en duurzaam ondernemerschap.

Bron en Beeld: Refujeans