Xander de Buisonjé: 'Wendy en ik hebben het nog vaak geprobeerd'

Xander de Buisonjé: ‘Wendy en ik hebben het nog vaak geprobeerd’

Deze week was Xander de Buisonjé te gast bij Roel van Velzen voor zijn veel beluisterde podcast. Hierin is hij heel openhartig over de breuk met Wendy van Dijk, met wie hij destijds zoon Sem kreeg.

In 2002 zouden Xander en Wendy in het huwelijksbootje stappen, maar drie dagen van tevoren werd het huwelijk afgeblazen. De zanger zou zijn vreemdgegaan. Xander heeft niet de behoefte om het hele verhaal weer op te rakelen, maar heeft er wel dit over te zeggen. “Maar achteraf denk ik wel eens: het was echt een heftige periode. Ik bouw al sinds mijn jeugd patronen op om alles wat me gelukkig maakt weer kapot te maken. Daar is het misgegaan”

De breuk werd zo uitvergroot in de pers waardoor het nog moeilijker werd voor Xander en Wendy om er samen uit te komen. “Mensen weten dat niet, maar we hebben meerdere keren geprobeerd om samen door te gaan, voor onze zoon Sem. Maar met mij was het onbegonnen werk.”

Inmiddels is Xander alweer tien jaar getrouwd met zijn Sophie en kreeg hij twee kinderen met haar: zoontje Dex en dochter Céla-Lynn.