100%NL Magazine Xenos
Delen

UNIEK: Xenos maakt duurzaamheid van producten transparant

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, en dus maakt Xenos nu de duurzaamheid van haar producten transparant voor de klanten.

Xenos

Voor betaalbare en prachtige meubels, accessoires of servies ben je natuurlijk bij Xenos aan het juiste adres. Door heel Nederland shop je de mooiste producten in een van de 150 winkels óf sla je natuurlijk je slag online!

Transparante duurzaamheid

Bij Xenos is de klant koning en doen ze er dan ook alles aan om de klanten zoveel mogelijk tevreden te houden. Toen uit een recent klantonderzoek naar voren kwam dat ruim 65% van hen de duurzaamheid van producten wil kennen én dat zij geholpen wil worden om duurzaam te shoppen twijfelden ze bij Xenos geen moment.

Er werd een samenwerking aangegaan met GSES . Sindsdien maakt het gebruik van de Nature Impact Rating, die gebaseerd is op de GSES Score. In de webshop van Xenos is nu per product de impact op mens, milieu en maatschappij geïllustreerd met behulp van groene blaadjes. Hoe meer groene blaadjes, hoe duurzamer de impact van het product.

Linda Keijzer, de CEO van Xenos laat weten: ‘We zijn de eerste retailer in Nederland die van het assortiment de impact toont op de natuur. Met behulp van Nature Impact Rating van GSES zijn we in staat transparant te zijn over nagenoeg alle producten.’

Delen