ZIEN: Dit is de winnaar van Miss Nederland 2024!
Zie ook:
Delen

ZIEN: Dit is de winnaar van Miss Nederland 2024!

Op zondag 16 juni is de 26-jarige Amber Rustenberg gekroond tot Miss Nederland 2024. Amber is gekozen om haar warme persoonlijkheid en de manier waarop zij in het leven staat. "Welbespraakt, authentiek en intelligent", zijn woorden die door de jury worden gebruikt om haar te beschrijven. Amber zal zich komend jaar als Miss Nederland presenteren en hiermee Rikkie Kollé opvolgen.

Miss Nederland 2024

Ook dit jaar waren de kwaliteiten van alle finalisten weer van hoog niveau, maar ondanks dat sprong Amber Rustenberg erbovenuit. Dit jaar bestond de jury uit William Rutten, Annelies Pijper, Bart Ettekoven, Shona Shukrula, Ona Moody en juryvoorzitter Monica van Ee, en samen hebben zij gekozen wie het komende jaar de titel Miss Nederland 2024 mag dragen. De Missverkiezing bestond, naast de vaste onderdelen, dit jaar ook uit live-optredens van onder andere Jaap Reesema, Carolina Dijkhuizen, PATRICIA, Gaia Aikman en Michel Mulder. De presentatie lag in handen van Kim Kötter en Viktor Brand en met z’n allen zorgden zij voor een onvergetelijke dag!

Amber Rustenberg

Amber is 26 jaar oud en beschouwt het als haar missie om een stem te zijn voor iedereen die zich niet vrij voelt om zichzelf te zijn. Ze weet als geen ander hoe dit kan resulteren in mentale problemen. Jarenlang heeft ze geprobeerd te voldoen aan een bepaald ideaalbeeld, waardoor onzekerheid en bewijsdrang de overhand namen. Nu beseft ze dat echte schoonheid schuilt in het authentiek jezelf zijn. Samen met de Miss Nederland organisatie wil ze diversiteit onder de aandacht brengen en anderen inspireren om te zijn wie ze willen zijn.

Diversiteit is voor haar niet alleen een modewoord of een trendy thema, maar de basis die onze samenleving kleurt en versterkt. Met een Nederlandse moeder en een Surinaamse vader weet ze hoeveel geluk het kan brengen als twee culturen mengen. Ze roept op tot een inclusief Nederland met gelijke kansen voor ieder individu, ongeacht gender, religie of achtergrond. Alleen ben je sterk, maar samen ben je sterker.

Bron en Beeld: Miss Nederland

Delen