100%NL Magazine terrasweer
Delen

Zonnig weekend voor de boeg! Vergeet dít vooral niet te checken

Er is dit weekend prachtig lenteweer op komst. Voor veel mensen staat er dan ook een uitje in de buitenlucht op de planning. Denk aan een heerlijke strandwandeling, een fietstochtje of gewoon iets drinken op een terrasje. Wat je plannen ook zijn, het is belangrijk dat je je goed insmeert met zonnebrand. Ook van het lentezonnetje kun je namelijk behoorlijk verbranden. Maar let wel op welke zonnebrand je gebruikt!

Voor de eerste lentezon, gebruiken veel mensen vaak een oude zonnebrand van vorig jaar. Hoewel je waarschijnlijk denkt dat deze zonnebrand je voldoende beschermt tegen de Uv-stralen, is dit eigenlijk helemaal niet het geval. Een zonnebrand heeft namelijk net als andere producten een houdbaarheidsdatum en is na een jaar niet meer bruikbaar.

De werking van de zonnebrandcrème neemt aanzienlijk af door blootstelling aan warmte en licht. Bovendien is het belangrijk om altijd minimaal SPF 30 te smeren. Dus schaf vooral een nieuwe tube aan, voordat je dit weekend van de zon gaat genieten!

Bron: libelle | Beeld: iStock

Delen