100%NL Magazine Zuiderzee Klassieker
Delen

Fiets mee met de Zuiderzee Klassieker en steun het goede doel!

Zaterdag 29 september vindt het jaarlijkse wielerevent de Zuiderzee Klassieker weer plaats. De Zuiderzee Klassieker wordt al acht jaar georganiseerd door de Maag Lever Darm Stichting om geld op te halen voor meer onderzoek naar spijsverteringsziekten.

Menig fietsliefhebber zet zich die dag in voor het Wielerevent. Ook voormalig profwielrenster en viervoudig Olympisch kampioene, Leontien van Moorsel, heeft laten weten graag mee te fietsen met de Zuiderzee Klassieker. En ze zal meefietsen in het team van 100%NL Magazine!

Naast Leontien van Moorsel fietsen ook profwielrenners Bram Tankink en Anouska Koster en voormalig profwielrenners Steven Rooks en Gert Jakobs mee om hun steentje bij te dragen. Rooks (58 jaar) draagt graag zijn steentje bij aan het werk van de stichting: “Ik weet hoe belangrijk het is om een gezonde buik te hebben. Zelf heb ik altijd een gevoelige buik gehad, ook tijdens mijn wielercarrière, daarom ben ik erg bezig met gezond te leven en gezonde voeding.”

Gert Jakobs, ambassadeur van de Zuiderzee Klassieker, fietst voor de tweede keer mee. Hij vindt het belangrijk dat er meer onderzoek naar spijsverteringsziekten wordt gedaan. “Mijn vriendin heeft een chronische darmaandoening en in mijn familie komen darmziekten veel voor. Mijn neef is al vroeg overleden aan de gevolgen van darmkanker. Reden genoeg voor mij om mee te fietsen!”

In Nederland leven ruim 2 miljoen buikpatiënten met chronische buikklachten. Van ongemakkelijk tot ongeneeslijk. Van het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) tot darmontstekingsziekten als de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa tot ongeneeslijke ziekten als darmkanker en slokdarmkanker. Voor een snellere diagnose en een betere behandeling van deze aandoeningen is veel onderzoek nodig. En geld. Daarvoor fietsen de deelnemers op 29 september. Ook jij kunt een steentje bijdragen en meefietsen voor het goede doel!

Kijk voor meer informatie op www.zuiderzeeklassieker.nl en meld je aan!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met de Maag Lever Darm Stichting

Delen