Keukentrends 100pmagazine
Delen

Dit zijn dé trends op het gebied van keukens

Droom je al enige tijd van een nieuwe keuken in huis? Raak je steeds vaker gefrustreerd over de gebreken aan de apparatuur in je huidige keuken? Dit artikel helpt je bij het ontwerpen van een nieuwe keuken, door de laatste trends op het gebied van keukens op een rijtje te zetten.

Een keuken kopen is zeker niet eenvoudig! De grote diversiteit aan apparaten, materialen, kleuren en stijlen dagen gezinnen uit om tot creatieve combinaties te komen. Denk aan de keuze voor robuuste houten keukenkasten, in combinatie met een natuurlijk blad van composiet of graniet. Welke kleuren en materialen wil jij terug laten komen in je nieuwe keuken?

Tip: online vind je tal van blogs over interieurs. Het laat je ongegeneerd binnenkijken bij andere huishoudens. Welke combinaties van kleuren, materialen en keukenapparaten spreken jou aan? Het biedt je nieuwe inzichten en laat zien hoe bepaalde combinaties in de praktijk uit zullen pakken.

Vrolijke kleuren met opvallende details

Een van de trends op het gebied van keukens is de bewuste keuze voor het gebruik van enkele opvallende kleuren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kleuren als taupe, zalmroze of bijvoorbeeld marmer. Een passend alternatief voor kleuren als grijs, donkerblauw en wit. De genoemde kleuren worden regelmatig gecombineerd met opvallende details, vaak echte eyecatchers. Het hierbij kan gaan om een fraaie lamp aan de muur of het plafond, maar bijvoorbeeld ook om een aantal houten plankjes met daarop gevulde weckpotten. Je kent dergelijke plankjes vast uit de kooktijdschriften of televisieprogramma’s over koken.

Authentieke keuken met natuurlijke materialen

Niet alleen het gebruik van vrolijke pasteltinten en opvallende details in het ontwerp van een keuken is populair. Ook de authentieke keuken is terug van weggeweest! Denk hierbij aan een keukenblad van marmer, een set van donkere eikenhouten keukenkastjes, enzovoorts. In een authentieke keuken wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, vaak met warme kleurtonen. Marmer en eikenhout zijn voorbeelden van die natuurlijke elementen in het ontwerp van dit type keuken. Je kunt ook denken aan het gebruik van composiet en graniet. Past een keukenblad van marmer niet binnen je budget? Kijk in dat geval eens naar bijvoorbeeld een kunststof keukenblad met een marmerlook.

Keukens meer dan een plek om te koken

Tegenwoordig zijn keukens veel meer dan een plek om het eten te bereiden. Je kunt de keuken zien als een sociale ontmoetingsplek. Het is een element om rekening mee te houden bij het ontwerpen van een nieuwe keuken. Kies bijvoorbeeld heel bewust voor een L-vormige keuken, waarbij het uiteinde van de L een compacte bar vormt. In plaats van een L-vormige keuken kan ook een model met een groot kookeiland het overwegen waard zijn. Aan de bar hebben je kinderen, je partner en bijvoorbeeld gasten de mogelijkheid om alvast te vertellen hoe hun dag was. Zo sta je voortaan nooit meer alleen te koken!

Naast de mogelijkheid om het keukenontwerp van een bar te voorzien, kun je de kleuren die je in de keuken gebruikt doortrekken naar de eet- en woonkamer. Zo betrek je deze ruimte bij de rest van de woning.

Voorzie de keuken van moderne apparatuur

Keukens worden steeds vaker van moderne apparatuur voorzien. Denk bijvoorbeeld aan een inductiekookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem. Het is ideale oplossing voor mensen die zich storen aan de grote afzuigkap aan de muur. Niet alleen een geïntegreerd afzuigsysteem is het overwegen waard. Denk ook aan een kokendwaterkraan, die in steeds meer keukens wordt opgenomen. Een van de voordelen hiervan is het feit dat je de waterkoker niet langer op het aanrechtblad hoeft te laten staan. Moderne kranen bieden je naast kokend water ook gekoeld en zelfs bruisend water.

 

Delen