100%NL Magazine Douche
Delen

Douche koopgids

Klanten hebben keuze te over als het gaat om douchewanden en douchecabines. En het is maar goed ook, aangezien iedereen een eigen stijl heeft! Ongeacht de vorm, grootte of stijl van jouw badkamer, er is een perfecte douchewand voor u. Van douchewanden die in de kleinste badkamerruimtes passen tot ruime inloopdouches die de belangrijkste blikvanger in jouw badkamer kunnen worden. Wij gaan het in deze blog bespreken.

Wat moet ik overwegen bij het aanschaffen van een douche?

Grootte

De grootte van douchewanden kan aanzienlijk variëren, afhankelijk van de totale grootte van de badkamer en hoeveel aandacht jij aan de doucheruimte wilt geven. De gemiddelde afmetingen variëren van een compacte 90 cm voor kleine badkamers en tot luxe inloopdouches van 140 cm. Momenteel is er veel keuze in de douchewand markt, aangezien veel mensen de voorkeur geven aan een luxe douchewand boven een bad. Een goede manier om ervoor te zorgen dat je de juiste maat bestelt, is door de lengte en breedte van de douche op de badkamervloer af te tekenen met krijt. Dit zorgt ervoor dat jouw metingen kloppen!

Vorm

Als je eenmaal de grootte van de douchewand hebt bepaald, dan kan je kiezen uit verschillende vormen. Als je voor een douchewand gaat dan is er niet veel keuze uit verschillende vormen. Maar voor een complete douchecabine is dit niet het geval. Er is een breed scala aan douchebakken beschikbaar om jouw douchecabine op te baseren, van de standaard vierkante vorm tot kwadrantvormen en zelfs de unieke vijfhoekige vorm die ideaal is voor lastige badkamerruimtes. Kies je voor een badkamerstijl met een geometrisch ontwerp, dan zijn de vierkante of rechthoekige douchecabines of douchewanden ideaal.

Plaatsing

Douches worden gewoonlijk in hoeken geplaatst, aangezien dit over het algemeen de meest ruimtebesparende positie is. Dat gezegd hebbende, wordt het steeds meer een trend om een ​​douchecabine centraal tegen een muur te plaatsen, waardoor de douche een soort statement wordt. Welke positie jij ook kiest, er is een enorme variëteit aan douchewanden en cabines om jouw visie tot leven te brengen.

Hoekdouches komen over het algemeen in de vorm van vierkant of rechthoek. Maar je hebt ook aparte vormen zoals een kwartrond of vijfhoek. Zij bieden je het beste van twee werelden; ze passen netjes in de hoek van de badkamer, maar hun gebogen voorkant zorgt voor een royale uitstraling van jouw douche.

Om nog meer ruimte binnen jouw doucheruimte te krijgen, zal de tweevoudige douchedeur je helpen dit te maximaliseren. Ze creëren nog meer ruimte dankzij hun opvouwbare ontwerp en zijn perfect voor kleinere badkamers omdat ze ruimtebesparend zijn.

Voor degenen die indruk willen maken, zijn grote schuifdeuren en natte ruimtes een dramatische, indrukwekkende en moderne versie van de traditionele douchecabines. Als je bestaande tegels niet wilt beschadigen, bekijk dan de op zichzelf staande douchecabines die overal in de badkamer kunnen worden geplaatst, waardoor je meer flexibiliteit hebt in je badkamerontwerpen.

Type deur

Met een breed scala aan beschikbare ontwerpen, kunnen ook douchedeuren worden gekocht voor elke badkamerstijl, van tijdloos en traditioneel tot stijlvol en chic. Vaak is het type deur essentieel voor een perfect functionerende douchewand in plaats van de stijl. Het belangrijkste om te overwegen bij het kiezen van de ideale douchedeur, is hoe deze past bij de rest van de badkamer. Draaideuren zijn ideaal voor grotere badkamers, omdat ze uitkomen in jouw badkamer en daarom een bepaalde hoeveelheid ruimte nodig hebben om dit te kunnen doen. Voor compactere badkamers werkt een schuifdeur of vouwdeur perfect, aangezien deze geen invloed heeft op de badkamer zelf. Dit soort douchedeuren zijn namelijk ruimtebesparend.

Delen