Wil je een diner geven met een beperkt budget? Vier tips!
Delen

Wil je een diner geven met een beperkt budget? Vier tips!

Wanneer je een fijn sociaal leven hebt en wilt onderhouden, dan is het regelmatig geven van een diner eigenlijk iets wat je niet kan overslaan. Van een leuke avond met je favoriete buren tot je ouders uitnodigen om ze te bedanken voor al het verrichte werk tijdens een verhuizing.

Maar wanneer je regelmatig een diner geeft, dan zul je ook al snel merken dat dit behoorlijk in de papieren kan lopen. Gelukkig zijn er ook goede tips die ervoor zorgen dat de kosten beperkt blijven. Welke dat zijn? Lees snel verder.

1.   Sla de super niet over

Mensen vinden soms nog steeds dat je voor een diner langs allerlei speciaalzaken moet. Voor bepaalde producten is dat soms ook nodig, maar voor de meeste echt niet. Een voorbeeld hiervan is de wijn. Hier kun je tegenwoordig prima voor naar de supermarkt De beste droge witte wijn vind je gewoon in de supermarkt. Het aanbod is daar zeer ruim en de kwaliteit van hoog niveau. En de kosten; die zijn dan wel weer een stuk vriendelijker dan bij de slijterij. Vergeet ook niet een paar alcoholvrije opties te kopen, maar ook hier kun je gewoon voor terecht in de super. Daar is tegenwoordig lekkere alcoholvrije wijn ook gewoon te koop. 

2.   Ga naar de markt

Verse ingrediënten zijn voor bepaalde producten echt beter, maar dat hoeft niet altijd van een dure speciaalzaak te komen. Je kan deze ook gewoon halen op de verse markt. Dus zoek snel uit wanneer er bij jou in de buurt een warenmarkt is en ga er eens langs. Je zult versteld staan van het verse aanbod en ook de keuze. En de kosten? Die zijn dan weer een stuk lager dan in de normale supermarkt. Helemaal wanneer je aan het einde van de dag gaat, de marktkoopmannen en -vrouwen willen dan wel van hun producten af en verkopen deze tegen (nog meer) aantrekkelijke prijzen.

3.   Koop producten van het seizoen

De laatste tip is om het menu zo samen te stellen dat het aansluit bij het seizoen. Dus ga niet voor asperges in de winter en stoofperen in het voorjaar. Wanneer je met het seizoen meekookt, zul je merken dat dit veel voordeliger is én ook nog eens een stuk lekkerder. En het is nog duurzaam ook!

4.   Wees creatief met de aankleding

Een mooi diner is natuurlijk niet compleet zonder een mooie aankleding. Ook hier hoef je niet op leeg te lopen, want een mooi servies kun je tegenwoordig al voor een paar tientjes op de kop tikken in de kringloopwinkel. Maak voor de verdere aankleding gebruik van natuurlijke materialen zoals bloemen uit eigen tuin en bijvoorbeeld een verse hulst met kerst. Ten slotte zijn kaarsen altijd een goed idee, en die zijn overal voor een prikkie te koop.

Kortom, eigenlijk hoeven de kosten nooit een overweging te zijn wanneer jij een diner gaat geven. Deze kun je prima beheersbaar houden, het valt of staat met een goede voorbereiding en visie op het menu. En de herinneringen van de fijne momenten samen? Die zijn immers altijd onbetaalbaar en niet beïnvloedbaar door de kosten van het menu.

 

 

Delen