100%NL Magazine Antje Monteiro

Antje Monteiro

Antje Monteiro, officiële naam Antje Johanna Maria Isabella Truggelaar (12 april 1969) is bekend als Nederlandse zangeres, musicalartiest en presentatrice. Truggelaar was voor het eerst te horen in de musical Jeans die tot 1991 te zien was in theaters. De jaren erna hoorde ze bij verschillende groepen en maakte met tournees in het binnen- en buitenland. Nadat ze daarmee stopte was ze te zien als assistente voor Hans Kazàn en deed ze mee met het programma Holland Hollywood, waarbij ze won. Na te tekenen bij een platencontract bracht ze haar eerste single uit, maar deze werd geen hit.

Carrière Antje Monteiro

Truggelaar werd vooral bekend door haar rol Ameris in de musical Aida en het presenteren van Het gevoel van…. Vervolgens was ze nog te zien in de musical Mamma Mia!, waarbij ze de hoofdrol speelde. Twee jaar daarna bracht ze haar boek … En door uit.

Privé

Truggelaar trouwde voor vijf jaar met muzikant Carlos Monteiro. De achternaam bleef ze na de scheiding gebruiken. Met Carlos kreeg ze samen haar dochter Romy, maar ze voedde haar dochter alleen op. Ondertussen is Antje al jaren gelukkig met Dennis van Tamelen met wie ze ook samenwoont.