100%NL Magazine Caroline de Bruijn

Caroline de Bruijn

Caroline de Bruijn (31 juli 1962) is een Nederlandse actrice. Ze is vooral bekend van haar rol als Janine Elschot in de soapserie Goede tijden, slechte tijden.

Carrière

Nadat Caroline haar gymnasiumopleiding behaalde, begon ze een opleiding aan de Nationale Balletacademie en studeerde ze af in Nederlands Recht. Daarbij volgde ze lessen in toneel, zang en acteren. Al snel ontdekte ze dat zich in de toekomst wilde richten op acteren. Hoewel de Bruijn al af en toe op televisie te zien was, werd ze pas echt bekend in 1992. Vanaf toen speelde zij in Goede tijden, slechte tijden als Janine Elschot. Ook leerde ze daar haar huidige man Erik de Vogel kennen die vanaf 1996 ook haar partner in de soapserie werd. In 2006 speelde ze in het theaterstuk MAMA!.

De Bruijn wint vaak prijzen voor haar inzet voor diverse goede doelen. Zo won ze in 2016 de CosmoQueen Award voor haar inzet voor KidsRights.

Privé

Caroline is al ruim 22 jaar samen met partner en collega Erik de Vogel. Samen hebben ze een dochter Solane. Erik heeft naast Solane nog twee kinderen uit een eerder huwelijk.