100%NL Magazine Diederik Jekel

Diederik Jekel

Diederik Jekel

Op 22 juni 1984 werd Diederik Jekel geboren in Bilthoven. Na zijn studie aan de Universiteit Twente behaalde hij zijn master in Vastestoffysica.

Carrière

Diederik Jekel kennen we allemaal als die vrolijke presentator. We zien hem vaak aanschuiven bij verschillende programma’s. Ook deed hij mee aan Wie is de Mol en aan De Verraders.

Als wetenschapscommunicator en natuurkundige weet Diederik veel te vertellen. Vanuit die achtergrond presenteerde hij de Nationale Wetenschapsquiz Junior en De Kennis van Nu Nieuws.

Relatie

Tijdens de coronaperiode leerde Diederik zijn vriendin Eline kennen. Hij schreef destijds bij een romantische foto: ‘Soms moet je je route aanpassen als het te druk wordt maar ineens kom je op plekjes die nog veel leuker waren. Daar focus ik me maar op dit jaar. Geldt ook voor het hele leven namelijk. Je weet nooit welke liefde of leuke dingen je niet had gevonden als het leven anders was gelopen.’

Inmiddels zijn Diederik en Elina verloofd! Diederik besloot zijn geliefde op een spectaculaire manier ten huwelijk te vragen. Ze zei volmondig ja.