100%NL Magazine Doutzen Kroes

Doutzen Kroes

Doutzen Kroes (23 januari 1985) is een voormalig Nederlands model die in 2005 internationaal doorbrak als model in de Victoria’s Secret modeshow. Haar debuut als actrice maakte ze in de Nederlandse film Nova Zembla.

Carrière

Kort na het behalen van haar havo diploma werd Kroes aangenomen door Paparazzi Model Management in Amsterdam. Al snel liep ze mee in modeshows voor grote merken als Gucci en Michael Kors. In 2006 werd ze het gezicht van L’Oréal en daarmee het best betaalde model uit Nederland. En daar bleef het niet bij: ze werd in 2007 het gezicht voor lingeriemerk Victoria’s Secret. Ook behoorde ze vanaf 2008 tot de vijf best betaalde modellen ter wereld. In datzelfde jaar kreeg ze haar eigen wassenbeeld in Madam Tussauds. Nadat ze in 2015 Victoria’s Secret verliet, werd ze de nieuwe brand ambassador van Hunkemöller.

Coronabeleid

Tijdens de coronaperiode gaf Kroes kritiek op vaccinatie en het coronabeleid. Later bleek dat haar bedrijf duizenden euro’s aan coronasteun had opgevraagd.

Privé

In 2010 trouwde Doutzen met haar grote liefde, dj Sunnery James Gorré. Samen kregen ze een zoon en een dochter. Kroes haar zus is schrijfster, columniste en foodblogger Rens Kroes.