100%NL Magazine Miljuschka

Miljuschka

Miljuschka Lola Witzenhausen (10 juli 1985) is een Nederlandse presentatrice, vj, soapactrice, culinair expert en televisiekok. Miljuschka behaalde in 2004 haar gymnasiumdiploma en studeerde vervolgens twee jaar rechten. Destijds werkte ze bij een modellenbureau via wie ze in contact kwam met de jongerenzender TMF waar ze vanaf maart 2005 begon.  

Carriere Miljuschka

Miljuschka heeft hier een hoop programma’s gepresenteerd: Re-action, de Dag Top 5, Kweekvijver en TMF op weg. Ook presenteerde ze twee jaar de TMF Awards in 2006 en 2007. Ze verliet de jongerenzender in oktober 2007. Vervolgens heeft ze nog gespeeld in de soapseries Sound en Onderweg naar Morgen. In 2008 en 2009 presenteerde ze het programma Op safari en ook de Rabiobitches Awards 2009. Witzenhausen was in 2014 te zien in Shownieuws als deskundige op gebied van voeding en lifestyle. Op dit gebied is ze vervolgens verder gegaan en heeft begon ze in 2015 met het programma Miljuschka’s Food Trucks op kookzender 24Kitchen. Tussendoor was ze nog een van de presentatoren van het programma Hier moet je zijn. Witzenhausen is sinds 2016 vaak te zien op RTL 4 en RTL 5. Ze is bijvoorbeeld bij RTL Boulevard te zien als gezondheids- en voedingsdeskundige en ze presenteerde Ja, ik wil … een taart samen met John Williams. Een jaar later tekende ze een contract bij RTL Nederland. De programma’s Topchef Academy, RTL Boulevard (weekendeditie) en de Chocolade Show presenteerde ze allemaal datzelfde jaar. Ze was daarnaast ook in andere programma’s te zien. In 2018 was ze samen met Londen Loy als danskoppel te zien in Dance Dance Dance en in 2020 was deed ze mee aan het 20e seizoen van Wie is de Mol?. Tegenwoordig is Miljuschka te zien op RTL 4 met Miljuschka kookt en presenteert ze het nieuwe seizoen van Obese. 

Privé

Witzenhausen trouwde in 2014 met Tycho Veldhoen de twee zijn weer gescheiden in 2015. Ze hebben hier twee kinderen aan over gehouden: Rembrandt Tycho en Felina Stientje. Tegenwoordig is Miljuschka samen met Philip van Ierschot.