100%NL Magazine

Patty Brard

Carrière

Petula Louise (Patty) Brard (25 maart 1955) is een Nederlandse televisiepersoonlijkheid, presentatrice en voormalig zangeres in de meidengroep Luv’. Patty is dochter van een Indisch-Nederlands echtpaar van gemengde afkomst. Het gezin verhuisde naar Nederland toen Patty elf jaar oud was en ging in Rijswijk wonen. Patty volgde een opleiding directiesecretaresse bij Schoevers. Kort daarna kreeg ze een baan aangeboden bij de publieke omroep. In 1977 werd ze ontdekt door Hans van Hemert en gevraagd voor de nieuwe meidengroep Luv’. De groep had meerdere nationale hits. In 1980 stapte ze uit de groep en richtte ze zich op haar solocarrière. In 1981 scoorde ze een bescheiden hitje met haar eerste solo-lp. Een jaar later volgde er nog een lp, maar dit werd geen succes, net als de lp van een aantal jaar later. In 2006 was er een reünie van Luv’. In een reality soap werden ze gevolgd in de aanloop naar het optreden tijdens het concert van De Toppers. De band zou in 2006 weer stoppen, maar vanwege het succes werd er besloten de optredens langer door te laten gaan.  

Patty heeft behoorlijk wat gedaan op tv. Ze begon in de jaren tachtig met assisteren bij TROS-tv-programma Bananasplit. Halverwege de jaren negentig begon ze met het maken van een reeks tv-programma’s als Brard gaat extreem en Absolutely Patty. In 2001 presenteerde ze de derde reeks van het tv-programma Big Brother. Ze kreeg een aantal programma’s waarin de kijkers een blik in haar leven kregen, in 2009 zat ze in de jury bij K2 zoekt K3. Ze is van 2018 tot 2019 vaste tafelgast bij RTL Late Night met Twan Huys. In 2019 verving ze Gordon als presentatrice in het RTL5-programma Hotter Than My Daughter. 

Liefdesleven van Patty Brard

Patty is vier keer getrouwd. Met haar tweede echtgenoot kreeg ze een dochter, Priscilla Board Nasi. In 2014 trouwde ze voor de derde keer met Antoine van de Vijver.  Naast haar huwelijk heeft ze ook een aantal relaties gehad, waaronder met Eric Peute. Onder zijn leiding gaf ze het blaf Brard! uit, maar dat was geen succes. In 1993 ging Eric failliet, maar omdat alle zaken op de naam van Patty stonden, draaide zij op voor de schulden. Daarom begon ze weer aan programma’s mee te werken om de schulden af te lossen. De eerste was Hart van de Stad, waarmee een groot deel van het geld wat ze in die jaren verdiende meteen naar de schuldeisers ging. 

Hereniging met dochter

Na jaren geen contact te hebben gehad met haar dochter, liet Patty in 2020 weten dat het contact met haar dochter Priscilla hersteld is. “We hebben elkaar teruggezien, vastgehouden en urenlang gesproken”, vertelt Patty aan ‘Privé’. Dit was jarenlang Patty’s grootste wens. Dit schreef zij ook in haar biografie.