100%NL Magazine Thomas Berge

Thomas Berge

Thomas Berge, pseudoniem van Chiel Ottink (25 januari 1990) is een Nederlandse zanger. Op twaalfjarige leeftijd nam Thomas al zijn eerste single op. Mijn luchtballon werd als promotie 800.000 keer verkocht en verspreid door Neckermann. De artiestenaam werd bewust gekozen zodat hij in de toekomst de Duitse muziekwereld kon veroveren. Met de single Zonder Jou scoorde Thomas zijn eerste top tien-hit in de Single Top 100. Met dit nummer was hij in de zomer van 2008 te zien in de soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden.

In 2009 deed de zanger mee aan het programma De beste zangers van Nederland. Dit was het eerste seizoen van de serie. Simon keizer was de winnaar van dit seizoen. Naast dit tv-programma was hij ook te zien in De Mattheus Masterclass, De schat van de Oranje en The Big Music Quiz. Ook deed hij mee aan Expeditie Robinson waar hij als 10e eindigde.

Privé

Thomas werd in 2013 voor het eerst vader toen zijn ex Myrthe Mylius beviel van zoontje Jack. Inmiddels zijn ze al een aantal jaar uit elkaar en heeft Thomas een nieuwe liefde gevonden. Een halverwege 2021 kreeg hij een relatie met Elianne Zweipfenning. De twee hebben elkaar ontmoet top de set van de videoclip Nooit Had Ik Door. In december 2022 werd het stel trotse ouders van een zoon. Hij heeft de naam Saint gekregen. Inmiddels zijn de twee in verwachting van een nieuw kindje. Dat deelde Elianne op haar Instagram. ‘Wij mogen met veel blijdschap, liefde en dankbaarheid vertellen dat er opnieuw een wondertje in mijn buik groeit’, aldus de vriendin van Thomas.