ECHT WAAR: Pizza is een beter ontbijt dan een kom cornflakes!

ECHT WAAR: Pizza is een beter ontbijt dan een kom cornflakes!

Als je ons vraagt naar een lekker ontbijtje denken we (vooral in het weekend) al snel aan een heerlijke pizza. Maar ja, je dag beginnen met pizza is nou niet echt gezond. Toch?

Super gezond is het inderdaad niet, maar zo slecht als je eigenlijk denkt is het ook weer niet! Een Amerikaanse diëtiste beweert namelijk dat een pizza gezonder is als ontbijt dan (de meeste) ontbijtgranen. Volgens deze diëtiste – Chelsey Amer – is deze Italiaanse junkfood namelijk ‘gebalanceerder’ dan een kommetje met volle melk en cornflakes.

Een pizza bevat namelijk proteïne, koolhydraten en (afhankelijk van je keuze) ook nog een portie groenten. Daarnaast bevat pizza geen toegevoegde suiker. Daarmee scoort de pizza dus beter dan veel ‘standaard’ ontbijtproducten.

Suiker zit wel in veel ontbijtgranen die je in de supermarkt kunt kopen. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen daar. Zo zijn wij hier op de redactie bijvoorbeeld fan van de Bolletje Krokante Ontbijtgranen, welke 50% minder suiker bevatten dan de meeste ontbijtgranen.

Maar…
Voordat je gaat watertanden bij de gedachte dat je elke dag kunt starten met pizza: helemaal gezond is het natuurlijk niet. Diëtiste Chelsey zal je doorgaans dan ook niet van een pizza zien smullen als ontbijt, noch van ontbijtgranen. Zij gaat liever voor een maaltijd met veel vezels én eiwitten. Maar… voor een keertje pizza als ontbijt eten moet dus zeker kunnen!

Bron: AD.