Deze voordelen van koffie kende je nog niet!
Delen

Deze voordelen van koffie kende je nog niet!

De meeste mensen drinken dagelijks een lekkere kop koffie voor een energie-boost. Maar wist jij dat koffie nog veel meer voordelen heeft, die jij waarschijnlijk nog niet eerder hebt gehoord!

Koffie-maskertje

De ph-waarde van koffie is niet zo zuur, dus perfect om je hoofdhuid in balans te brengen. Verdeel de fijngemalen koffie over je hoofdhuid en laat dit 10 minuten intrekken voordat je het uitspoelt. Door de fijngemalen koffie over je hoofdhuid te verdelen en het 10 minuten te laten intrekken waarna je het uit kan spoelen en voilá jouw hoofdhuid is weer voorzien van de juiste verzorging.

Dat wordt scrubben!

De structuur van gemalen koffiebonen blijkt een van de beste natuurlijke scrubs te zijn, omdat deze scrub het antioxidant koffiezuur bevat, wat ervoor zorgt dat er collageen wordt aangemaakt. Collageen zorgt ervoor dat jij jouw jonge huid behoudt!

Zeg maar doei tegen de wallen

Cafeïne is een bekend ingrediënt van koffie en naast dat deze jou van de nodige energie voorziet, zorgt dit er ook voor dat je bloedvaten worden verwijd, waardoor je bloedtoevoer beter is. Dit zorgt er weer voor dat jouw wallen minder worden, waardoor jij er meteen een stuk energieker uitziet!

Voor een frisse toet!

Ook je gezicht heeft baat bij fijngemalen koffie. Door dit namelijk te gebruiken als reiniger wordt jouw huid niet alleen schoon, maar behoud jij ook de perfecte zuurgraad. Bovendien zorgen de antioxidanten in het koffiezuur er voor dat jij extra collageen aanmaakt.

 

Bron: Libelle l Beeld: iStock

Delen