100%NL Magazine Verkouden
Delen

Dít kun je dus het beste eten als je verkouden bent!

Het lijkt wel alsof heel Nederland last heeft van een verkoudheid. De temperaturen gaan naar beneden en mensen lopen gelijk massaal te sniffen en te snuiten. Vind jij dit toch wel een beetje vervelend worden en wil je er het liefst heel snel weer vanaf? Dan kun je dit het beste eten en/of drinken voor een enorme vitamine boost!

Knoflook

Als je heel snel van je die verkeerde bacteriën af wil, kun je het beste knoflook toevoegen aan je avondmaaltijd. Knoflook bevat namelijk bestanddelen die deze bacteriën tegengaan. Vergeet alleen niet even je tanden te poetsen na het eten. 😉

Rode paprika

Rode paprika is hartstikke gezond! Het bevat bijna twee keer zoveel vitamine C als andere soorten groenten en fruit. Het is zelfs bewezen dat het eten van een paprika de symptomen van verkoudheid aanzienlijk vermindert.

Citroen

Voeg wat citroensap aan je thee toe om de goede bacteriën in je lichaam te ondersteunen. Bovendien zit het boordevol vitamine C!

Wortelen

Een lekker worteltje op z’n tijd geeft ook een ontzettende vitamine boost. Wortelen stimuleren de productie van witte bloedcellen en die zorgen er op hun beurt weer voor dat infecties worden tegengegaan.

Uien

Voeg deze week wat uitjes toe aan je avondmaaltijd. Uitjes zorgen er namelijk voor dat bacteriële infecties worden tegengegaan. Bovendien verlagen ze ook nog eens je cholesterol.

Mosterd

Kroketje met mosterd? Zeker weten een goed idee! Al heeft de kroket niet echt een positief effect op je verkoudheid, maar mosterd zorgt er voor dat je holtes open gaan en jij weer normaal kunt ademhalen.

Asperges

In asperges zit boordevol vitamine C, vitamine K en calcium. Als je daar niet beter van wordt dan weten wij het ook niet meer.

Water

Ten slotte is het natuurlijk essentieel dat je heel veel water drinkt als je verkouden bent. Dit zorgt er namelijk voor dat de gifstoffen uit je lichaam worden verwijderd.

Bron: Beautify | Beeld: iStock

Delen