100%NL Magazine bananen
Delen

Het is nationale Bananendag en dat moet gevierd worden!

17 april 2019, de nationale dag van ..... de banaan!

Het is vandaag nationale Bananendag! Lang leve de banaan! Maar toch is dit lekkere stuk fruit het meest verspilde product ter wereld! Uit onderzoek is gebleken dat er per jaar maar liefst 75 miljard eetbare bananen bij het vuil belanden, dat is bijna 50% van alle bananenteelt.

Dat moet anders, moet het Amsterdamse bananenbroodmerk Sunt gedacht hebben. Vandaag, op nationale Bananendag, openen zij een pop-up Bananenbar! In de pop-up store kan iedereen zijn beurse banaan brengen in ruil voor een gratis plak bananenbrood, die je ter plekke kunt versieren met diverse toppings. Win win situatie!

Laura Hoogland, oprichters van bananenbroodmerk Sunt: ‘Laat ik bij deze meteen duidelijk zijn; je kunt bij onze Bananenbar geen lapdance krijgen. Van alle bananen die we vandaag inzamelen gaan we straks weer brood maken; dat gaan we naar het Ronald McDonald Huis brengen.’

Let op! De pop-up Bananenbar is alleen vandaag geopend van 10:30 uur tot 19:00 uur en te vinden aan de Prinsengracht 715 in Amsterdam.

Bron: Parool

Delen