Kruidnoten
Misschien wel de bekendste lekkernij deze maanden: kruidnoten. Ze liggen in augustus al in de winkels, maar eind november, als Sint en piet weer in het land zijn, worden ze pas écht veel gegeten. De kans is groot dat jij nu nog wat kruidnoten thuis hebt liggen en de kans is ook groot dat je er nu geen trek meer in hebt. Wat blijkt? Je kunt deze lekkernij ook gebruiken voor het volgende:
Een taartbodem
Maak jij af en toe een taart en gebruik je daar koekjes als Bastogne of Digestive voor? Kies dan nu eens voor kruidnoten. Heerlijk!
Een stoofschotel
Wist je dat kruidnoten ook een ingrediënt zijn in sommige stoofschotels? In veel stoofgerechten worden kruiden als kaneel en kruidnagel gebruikt en deze vind je ook terug in kruidnoten. Hartstikke logisch om je overgebleven kruidnoten daarin te verwerken dus. 😉
Stampen op brood
Ben je bekend met de schuddebuikjes uit de supermarkt? Dit heerlijke beleg kun jij makkelijk namaken, door je kruidnoten plat te stampen. Je creëert er hetzelfde mee.
Winterse tiramisu
Gebruik eens kruidnoten in plaats van lange vingers in je tiramisu-recept. Haal de kruidnoten door de koffie en verdeel deze over de room. Dit wordt smullen!
Meenemen naar werk
Wat natuurlijk ook een optie is, is je overgebleven kruidnoten meenemen naar je werk. Je hoeft ze zelf niet op te eten, maar waarschijnlijk lusten je collega’s er nog wel een paar. Zo maak je mensen blij én ben je er zelf vanaf. Win-win!