100%NL Magazine eten
Delen

Slecht geslapen? Dat kan komen door déze producten!

Kan jij vaak niet in slaap komen en heb je geen idee hoe dat komt? Het kan namelijk liggen aan wat je eet of drinkt ’s avonds. Vermijd deze dingen en je slaapt weer als een roosje!

Chocolade

Die hadden we even niet zien aankomen. Veel mensen nemen ’s avonds namelijk graag een stukje chocolade. In chocolade zit namelijk, net al in koffie, cafeïne waardoor je ’s nachts zelfs meerdere keren wakker kan worden. Ook in producten waar een chocoladesmaak aan zit, zoals ontbijtgranen of ijsjes kan cafeïne in zitten.

Alcohol

Veel mensen zeggen vaak dat ze door alcohol heel snel in slaap vallen, maar echt goed voor je nachtrust is het niet. Vaak moet je ’s nachts een paar keer naar het toilet en slaap je het tweede deel van de nacht veel slechter. Mocht je ’s avonds dus toch graag een glaasje wijn drinken, kun je dat het beste doen vóór het avondeten.

Suiker

Door suiker te eten krijg je ontzettend veel energie en dat wil je juist niet als je net op het punt staat naar bed te gaan. Vermijd suikerrijk eten en dranken ’s avonds dus zoveel mogelijk.

Te veel of te weinig water

Naar bed gaan met een volle blaas is niet goed, maar te weinig drinken heeft ook een negatief effect op je nachtrust. Als je veel drinkt ’s avonds moet je gegarandeerd naar het toilet ’s nachts en door te weinig water kun je juist heel erg gaan snurken. Dit is voor zowel jezelf als je partner nadelig. Drink daarom maximaal één glas water voor het slapen gaan.

Te weinig vitamine D

Valt het je misschien op dat je in de zomer lekkerder slaapt dan in de winter (mits het geen 30 graden is natuurlijk)? Dat komt waarschijnlijk doordat je niet genoeg vitamine D binnenkrijgt. Daarom kun je beter supplementen slikken of meer vitamine D rijk voedsel eten zoals melk, kaas, eieren en vette vis. Een goede nachtrust gegarandeerd!

Pikant eten

Heb je die avond heerlijk Chinees gegeten? Dan kan het zijn dat je die nacht wat minder lekker slaapt. Pikant voedsel heeft namelijk een negatief effect op je slaapkwaliteit. Je komt moeilijk in slaap en je wordt vaak om de paar minuten weer wakker. Dit komt door een temperatuurstijging van je lichaam door het pikante eten. Laat dat pikante eten dus voortaan even staan als je ontzettend moe bent.

Bron: Libelle | Beeld: iStock

Delen