Vanaf 4 maart gaat de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel 2024 weer van start. Een week waarin we vlees en zuivel laten staan en vervangen door lekkere vegetarische alternatieven. Met de producten en recepten van Maza gaat dat natuurlijk moeiteloos! Neem bijvoorbeeld onderstaand recept voor couscoussalade met Falafel Kerrie en Hoemoes Kerrie. Voor zowel lunch als diner een smakelijke keuze en heel simpel om te maken! Meer inspiratie opdoen? Volg Maza op social media @masmasmaza of neem een kijkje op www.maza.nl.
COUSCOUSSALADE MET FALAFEL KERRIE EN HOEMOES KERRIE
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
INGREDIENTEN
250 gram (spelt of volkoren) couscous
0,5 blokje groentebouillon
200 gram sperziebonen uiteinden verwijderd en gehalveerd
250 gram Maza Falafel Kerrie
2 paprika’s in blokjes
1,5 eetlepel extra vergine olijfolie
1 appel in blokjes
2 el Maza Hoemoes Kerrie voor erbij
Olijfolie om in te bakken
Zout en peper
Bereidingswijze
- Wel de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg hier een half verkruimeld bouillonblokje aan toe.
- Kook de sperziebonen in water in 6 minuten beetgaar. Giet de sperziebonen hierna af en spoel af onder koud water.
- Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak hier de falafelballetjes rondom in aan.
- Verwarm een andere koekenpan op het vuur, bak hierin de paprikablokjes aan met een beetje olijfolie.
- Roer de couscous los en meng extra vergine olijfolie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Roer de blokjes paprika door de couscous.
- Verdeel de couscous over een grote schaal of de borden. Leg de sperziebonen erbij en verdeel hierbij de falafel. Bestrooi met blokjes appel.
- Serveer de kerriesalade met een schep Hoemoes Kerrie.