100pmagazine_bbq
Zie ook:
Delen

Zó bak jij de ultieme hamburger!

De zomer is in aantocht en dus is het barbecueseizoen officieel geopend! Met deze handige tips schotel jij je gasten de meest sappige en malse hamburgers voor die ze ooit geproefd hebben!

De ultieme hamburger

het is het meest iconische barbecue gerecht: de hamburger! Ben jij gek op hamburgers? Het liefst zo mals dat het vet langs je kin druipt natuurlijk. Maar hoe krijg je dat nou voor elkaar? Met deze tips bak jij de ultieme hamburger!

Voordat je begint

Staat er een barbecue op de planning? Zorg er dan altijd voor dat de grill op je barbecue goed schoon is én ingevet. Doe je dit niet, dan blijven je burgers aan de grill plakken. Hoe je hem schoonmaakt? Heel eenvoudig: zorg dat je grill goed heet is en gebruik een staalborstel om de aangekoekte restjes te verwijderen. Wrijf je grill na met een in olie gedrenkt keukenpapier.

Korter kneden

Ben jij iemand die het vlees altijd door en door kneed? Niet doen! Hoe minder je aan het vlees zit, des te smaakvoller je hamburger zal worden. Dus geef je burger enkel even de ‘hamburgervorm’ en meer niet! Houd er ook rekening mee dat een burger meestal nog iets krimpt tijdens het grillen. Kneed je hamburger daarom 1 centimeter groter dan je broodje.

Géén zout en kruiden

Dan kun je beginnen met het grillen van je burgers. We horen je al denken: ‘En het zout dan?’ Voeg geen kruiden aan je hamburger toe en zelfs geen zout en peper! Dat doe je pas nadat ze gegrild zijn. Dat klinkt misschien raar, maar zout onttrekt water aan vlees. Het is daarom beter om je hamburger eerst te grillen en dan pas te kruiden en te bestrooien met zout en peper, want dan worden ze extra sappig en mals.

Niet pletten

Probeer tijdens het grillen niet met de vlakke kant van je spatel op je burgers te duwen. Je hamburger gaat hierdoor ‘bloeden’ en dat komt de smaak niet ten goede…

Gesmolten kaas

Een broodje hamburger is natuurlijk niet compleet zonder een heerlijk plakje gesmolten kaas! Wacht nadat je de burgers hebt gegrild (meestal zo’n vier minuten) nog even 2 minuutjes voordat je een plakje kaas op je hamburger legt. Doe je het te vroeg? Dan druipt de kaas van je hamburger af tijdens het grillen en dat wil je natuurlijk niet!

Het ultieme vaderdagcadeau!

Is jouw vader een echte kolenbaas en gek op barbecuen? Met deze gave 100%NL schorten steelt jouw vader tijdens de buurtbarbecue de show! Het schort is verkrijgbaar in drie leuke uitvoeringen. Wil je liever iets persoonlijks? Ook dat is mogelijk. Daarnaast zijn er diverse gave t-shirts voor jouw held verkrijgbaar. Je shopt jouw ultieme vaderdagcadeautje hier!

100pmagazine_bbq_1

100pmagazine_bbq_2

100pmagazine_bbq_3

100pmagazine_bbq_4

Bron: Wijnspijs.nl & libelle.nl

Delen