100%NL Magazine oliebollen
Delen

Zo maak je zelf de Tony Chocolonely oliebollen!

Nog een paar dagen aftellen en dan beginnen de feestdagen eindelijk echt. Wil jij een onuitwisbare indruk achterlaten op jouw familie en vrienden? Dan is dit Tony’s Chocolonely karamel zeezout oliebollen-recept wellicht iets voor jou! Het recept is bovendien super makkelijk!

Ingrediënten voor 6 Tony’s Chocolonely oliebollen:

  • 6 oliebollen
  • 150 gram Tony’s Chocolonely karamel zeezout
  • 250 ml slagroom (ongeklopt)

Voor deze speciale oliebollen beginnen we met de Tony’s Chocolonely mousse. De mousse moet minimaal 4 uur in de koelkast staan. Warm de slagroom op in een pannetje, maar laat het niet koken. Verdeel de reep in kleine stukjes en voeg deze toe aan de warme slagroom. Blijf roeren totdat de chocolade is gesmolten. Vervolgens moet dit mengsel minstens 4 uur in de koelkast staan, alhoewel een nachtje nog beter is.

Ga vervolgens naar de dichtstbijzijnde oliebollenkraam en scoor daar 6 koude oliebollen. Of bak ze zelf en laat ze goed afkoelen.

Wanneer de mousse is opgestijfd, snijd je de oliebollen aan de bovenzijde open, zodat je deze kunt vullen met de overheerlijke Tony’s Chocolonely mousse. Tenslotte strooi je nog wat poedersuiker over de oliebollen voor nét dat beetje extra effect. Voilá jouw eigen Tony Chocolonely karamel zeezout oliebol! Enne.. Dit kun je natuurlijk ook met alle andere smaken Tony’s doen!

Bron: Ladify l Beeld: IStock

Delen