Wat te doen in Medemblik?
Delen

Wat te doen in Medemblik?

Ideeën nodig voor dagjes weg of een vakantie in Nederland? In en om de historische steden Medemblik, Enkhuizen en Hoorn vind je veel strandjes, mooie vergezichten en bijzondere overnachtingslocaties. Lees verder voor onze tips!

Blik op Medemblik

Medemblik ligt aan het IJsselmeer. Het water is bij de zandstranden niet diep, wat het veilig voor kinderen maakt. Recreatie- en natuurgebied de Vooroever strekt zich enkele kilometers uit. Hoe noordelijker je komt, hoe rustiger het wordt. Luieren in de zon, zeilboten kijken en lekker wat drinken bij strandpaviljoen de Zoete Zee.

Aan de haven en met Kasteel Radboud om de hoek ligt de net geopende B&B Het Emmapark. Bij Lodge61 logeer je in je eigen tent of in een lodge tussen de fruitbomen en groentegewassen. In het centrum is de Stadshoeve een fijne B&B.

100%NL Magazine HBA

Doen in Enkhuizen

In recreatiegebied het Streekbos in Bovenkarspel zijn een strand, speeltuin, klimpark, fiets- en wandelpaden en een mountainbikeparcours. Je vindt er ook het Blote Voetenpad, een 2 kilometer lang pad over agrarisch land, langs fruitbomen. Iets ten noorden van Enkhuizen ligt Enkhuizerzand, een gezellig familiestrandje aan het IJsselmeer met een paviljoen.

Wandel of fiets door het afwisselende landschap met schapenweiden, molens en stolpboerderijen. Bovenop de dijk langs het IJsselmeer heb je een vergezicht tot aan de horizon met daartussen de watersporters op hun zeiljachten, surfplanken of kiteboards.

Het voormalige vissersschip Deo Annuente ligt in de haven van Enkhuizen en heeft alles wat je nodig hebt. Aan de mooiste gracht van Enkhuizen ligt een monumentaal pand B&B ‘t Vissershuis. Op minicamping de Kampeertuin slaap je tussen de oude perenbomen in de boomgaard aan de rand van Wijdenes.

100%NL Magazine HBA

Historisch Hoorn

Geniet van een drankje bij strandpaviljoen Oranje Buiten, terwijl de kids zich vermaken op het zandstrand. Kom je met je boot? Goed idee, want je hebt hier direct toegang tot het prachtige vaargebied. En als je naar het centrum van Hoorn wilt, neem je gewoon de watertaxi.

100%NL Magazine HBA

De museale Westfriese Omringdijk is van 1250. Eeuwenlang hebben inwoners gewerkt aan de dijk die hen moest beschermen tegen het water. De route van het Streekpad loopt soms bovenop de dijk en soms ernaast. Al wandelend slinger je door de polders en natuurgebieden die aan de dijk grenzen.

Een historische vestingtoren helemaal voor jou alleen of met z’n tweetjes. Middenin Hoorn ligt de Mariatoren. Met haar dikke ronde muren echt een onalledaagse plek om te vertoeven.

Kijk voor meer informatie en alle locaties hier!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Holland Boven Amsterdam

Delen