100%NL Magazine Roodharige
Delen

5 redenen waarom roodharigen eigenlijk supergaaf zijn!

Wat is het soms fijn, om een roodharige te zijn! Roodharigen zijn met hun prachtige haardos vaak het middelpunt van belangstelling. Daarnaast zijn er nog veel meer redenen waarom roodharigen eigenlijk supergaaf zijn. Ben je benieuwd welke? Lees dan snel verder!

1. Zeldzaam

Mensen met rood haar zijn eigenlijk best wel zeldzaam! In totaal heeft namelijk maar 2% van de wereldbevolking rood haar. Om gezegend te zijn met rood haar moet je namelijk van beide ouders het gen krijgen. Roodharigen zijn dus gewoon heel bijzonder!

2. Speciale dag

Er is zelfs een speciaal in het leven geroepen voor alle roodharigen. 22 september staat bekend als Internationale dag van de Roodharigen.

3. Creativiteit

Roodharigen zijn over het algemeen vaak linkshandig. En laten linkshandigen ook veel creatiever zijn dan rechtshandigen!

4. Hoge pijngrens

Mensen met rode lokken hebben ook een veel hogere pijngrens dan andere mensen. Daardoor hebben ze ook vaak een extra hoge dosis nodig als ze onder narcose moeten.

5. Inspiratie

Vroeger (maar nu nog steeds wel) werden roodharigen gezien als grote inspiratiebronnen. Op vele bekende schilderijen staan roodharigen afgebeeld.

Bron: Beautify | Beeld: iStock

Delen