5x de leukste uit-tips: met de kids op avontuur
Delen

5x de leukste uit-tips: met de kids op avontuur

Soms is het lastig om leuke uitjes voor met je kinderen te bedenken. Of je komt weer op hetzelfde uit. Wat dacht je van klimmen in de duinen, doe-, beleef- en ontdektuinen, exotische dierentuinen, oude verdedigingsforten, een even leerzame als spannende tocht op de wadden? Klinkt als een grote ontdekkingsreis toch? Wij zetten een aantal tips voor verrassende dagjes weg met kids voor je op een rij!

Spannende tocht op de wadden

Tijdens de avontuurlijke tocht ‘De zee leeft’ ontdek je wat je nog niet wist van de zee, zowel boven als onder water. Je gaat vanuit Den Oever naar de mooiste plekjes van de Waddenzee en komt langs zeehonden en andere zeedieren. Het onderwaterleven wordt met een sleepnet naar boven gehaald: van kriebelige krabbetjes tot glazige garnaaltjes. Of ga mee met een wadexcursie vanuit Den Oever of Den Helder en wandel door de modder en over mosselbanken.

100%NL Magazine HBA De zee leeft

Exotische dierentuinen

Naar de dierentuin is altijd leuk, maar ken je landgoed Hoenderdaell al? Hier vind je dieren uit alle delen van de wereld. In de tropische kas waan je jezelf in een ware jungle, waar je kennismaakt met ibissen en pinche-aapjes. Maar ook onder andere krokodillen, flamingo’s, kangoeroes, leeuwen en panters kom je tegen. Een ander mooi dierenpark is het Van Blanckendaell Park. Pinguïns, alpaca’s, walibi’s en nog veel meer vogels en zoogdieren wonen hier. Wil je je verwonderen aan verschillende soorten vlinders? In Vlindorado ontdek je de kleurrijke wereld van het tropisch regenwoud.

100%NL Magazine HBA hoenderdaell

De hele dag spelen

Een heerlijke dag spelen, wie wil dat nou niet? Bij de Holle Bolle Boom is zowel binnen als buiten genoeg te beleven. Glijbanen, ballenbakken, een openlucht speelpark, een zwembad met spannende glijbanen; hier ben je wel even zoet. Attractiepark De Goudvis heeft drie overdekte speelparadijzen met onder meer een kabelbaan, monorail en rodelbaan. En op woensdag en zaterdag is er kinderdisco.

100%NL Magazine HBA De Holle Bolle Boom

Ontdekken en beleven

Bij Land van Fluwel ontdek je het ware verhaal van de tulp. Ga mee op speurtocht, vind de beste verstopplek in het verstoppertjesbos, probeer niet te verdwalen in het doolhof of klauter over het gloednieuwe klimparcours. Binnen gluren bij de kabouterhuisjes en zelf varen in de dobberbootjes doe je in Sprookjeswonderland. Of aai de dieren in de kinderboerderij en draai en schommel in de grote speeltuin.

100%NL Magazine HBA sprookjeswonderland

Musea voor kids

Musea saai voor kinderen? Dat is verre van waar. Bij het Marinemuseum bijvoorbeeld ontmoet je zeehelden en kun je een onderzeeboot van binnen bekijken. Speurtochten en workshops in het kinderatelier ontbreken ook niet. In Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers ervaar je windkracht 10 in de windtunnel, doe je de interactieve ontdekkingstocht en kun je uitproberen of je een echte held kunt worden.

100%NL Magazine HBA Reddingmuseum

Meer info en WIN!

Ga voor meer tips naar dagjeuitbovenamsterdam.nl en doe meteen mee aan de winactie waarbij je een weekendje weg voor het hele gezin kunt winnen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Holland Boven Amsterdam.

Delen