100%NL Magazine zonnebrand vrouw
Delen

Met deze trucs boek jij de goedkoopste vluchten!

Tijdens de koude wintermaanden dwalen onze gedachten vaak af naar een warm land en verlangen we naar de zon. Met deze tips van reisexperts worden al je gedachten werkelijkheid en scoor jij je ticket voor een prikkie!

Boek op de juiste dag

Expedia en Airlines Reporting Corporation hebben onderzocht wat de beste dag is om je vlucht te boeken. Zij laten weten dat je een vlucht het beste kunt boeken op een zondag. Ook hebben ze uitgezocht dat je je vakantie het beste kunt laten beginnen op een zaterdag. Om het nog aantrekkelijker te maken kwam uit hetzelfde onderzoek naar voren dat mei de beste maand is om je vluchten te boeken!

 

Boeken via een reisorganisatie

Er zijn talloze websites waar je supersnel een vlucht kunt boeken. Maar heb je er ook wel eens bij nagedacht om je reis door een reisorganisatie te laten boeken? Een reisorganisatie stelt je hele reis van A tot Z samen, wat vaak veel voordeel oplevert. Ook is de reisorganisatie je eerste aanspreekpunt bij onverwachte klachten of problemen, zij zorgen dan voor een oplossing.

 

Maak een goede planning

Als je eindelijk hebt besloten naar welke vakantiebestemming het gaat worden wil je natuurlijk meteen je tickets boeken. Maar volgens Expedia is het beter om meer dan 30 dagen van te voren je vlucht te boeken. Boek je minimaal een maand van te voren, is de kans groot dat je je vlucht voor een lagere prijs of via een aanbieding kunt boeken.

 

Tussenstops

Rechtstreekse vluchten zijn natuurlijk sneller en kost je minder tijd, maar vluchten met een tussenstop kunnen een stuk goedkoper zijn. Dit gaat vrijwel altijd op voor verre vluchten. Helaas zijn vluchten met een tussenstop in Europa soms duurder dan een directe vlucht.

 

Wees flexibel!

Iedereen weet het: in het hoogseizoen zijn de tickets duurder. Als je goedkoop je vliegtickets wilt kopen moet je een beetje flexibel zijn. Heb je nog helemaal geen idee waar je naar toe gaat of wanneer je gaat? Dan is de kans het grootste dat je voor een prikkie je vliegtickets kunt scoren.

 

Trackers instellen

Om echt goed bij te houden wat de prijzen van de vliegtickets doen is om via Google Flights een tracker in te stellen. Via Google Flights kun je trackers instellen op jouw favoriete bestemmingen en op de gewenste datum. Bij iedere prijsverandering krijg je automatisch een melding. Super handig!

Bron: Grazia Bron: In het Vliegtuig

Delen